Gezond blijven eten op vakantie: 4 tips

15 augustus 2023 leestijd 2 minuten

Als we op vakantie gaan, dan willen we genieten. Een tijd om te ontspannen, nieuwe plekken te ontdekken en even los te komen van de dagelijkse routine. Maar hoe kun je tijdens je vakantie genieten van heerlijk eten en tegelijkertijd ook op je gezondheid blijven letten?

1. Kies bewust lokaal

Op vakantie worden we vaak de gehele dag door verleid door heerlijk eten. Een van de beste manieren om gezond te blijven eten op vakantie is door lokale gerechten uit te proberen. Elk land heeft zijn eigen culinaire specialiteiten die vaak vol zitten met verse ingrediënten en traditionele kruiden. Vermijd gefrituurde of sterk bewerkte gerechten en geef de voorkeur aan gegrilde, gestoomde of gebakken opties. Wees avontuurlijk en probeer nieuwe smaken uit!

2. Balans en variatie

Het is verleidelijk om elke dag uit eten te gaan en te genieten van lokale specialiteiten, maar probeer toch wat afwisseling te behouden. Als je de mogelijkheid hebt om zelf maaltijden te bereiden tijdens je vakantie, maak hier dan gebruik van. Dit stelt je in staat om de controle te houden over wat er op je bord komt en geeft je de vrijheid om gezonde ingrediënten te kiezen. Als je bijvoorbeeld een accommodatie hebt met een keuken, kun je boodschappen doen bij lokale markten en verse producten inslaan. Denk aan kleurrijke salades, lokale groenten en fruit, en gezonde snacks om je energieniveau op peil te houden.

In één dag inzicht in je gezondheid

Binnen één dag weet je welke mogelijke risicofactoren er zijn en geven we je advies waarmee je direct aan de slag kunt om jouw gezondheid te verbeteren. Je wordt onderzocht met behulp van state of the art apparatuur en de uitslag wordt direct na het onderzoek persoonlijk met je besproken door onze medische specialisten.

Meer informatie

3. Drink voldoende water

Als je naar een warme bestemming reist, dan is het belangrijk om goed te blijven drinken. Voldoende water drinken is essentieel om je energiek te voelen en je spijsvertering te ondersteunen. Denk er bijvoorbeeld aan om waterflessen mee te nemen terwijl je de bezienswaardigheden verkent. Op die manier kun je gedurende de dag genoeg blijven drinken. Daarnaast kun je ook hydraterende voedingsmiddelen toevoegen aan je eten, zoals watermeloen, komkommer en sappige vruchten.

4. Genieten zonder schuldgevoel

Last but not least, onthoud dat vakantie ook draait om genieten. Het is volkomen acceptabel om te genieten van lokale lekkernijen en gerechten. Zolang je bewuste keuzes blijft maken en over het algemeen vasthoudt aan een gezond eetpatroon, hoef je je niet druk te maken wanneer je een keer kiest voor een ongezondere maaltijdkeuze.

Wij helpen je graag verder.

Mis geen nieuws meer

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, aanbiedingen en meer.