Is de bodyscan iets voor jou?

29 maart 2019 leestijd 3 minuten

Wellicht passeert het weleens jouw gedachten: is een bodyscan iets voor mij? Het is best een stap om deze vraag volmondig met ja te beantwoorden. Hoe kom je tot een beslissing en de juiste onderzoeken? En hoe gaat het vervolgens in z’n werk? We vertellen je er graag meer over.

Preventief onderzoek op maat

Elk lichaam is anders. Daarom stel je samen met één van onze verpleegkundigen telefonisch een onderzoeksprogramma op maat samen. De samenstelling van het onderzoeksprogramma is afhankelijk van jouw fysieke gesteldheid, leefstijl, persoonlijke risicofactoren en erfelijkheden in jouw familie. Na het samenstellen van de juiste onderzoeken, kijken wij samen naar een datum die het best past in jouw agenda. Je ontvangt van ons alle praktische informatie nog eens via mail en per post. Zo ben je goed voorbereid en weet je exact wat je kunt verwachten.

Persoonlijke begeleiding in de kliniek

Eenmaal aangekomen in onze kliniek, word je persoonlijk ontvangen door een cliëntenbegeleider. Hij/zij spreekt het programma met je door en begeleidt jou tijdens de diverse onderzoeken. Indien je bij aankomst nuchter moest zijn voor bloedonderzoeken, zorgen wij tussendoor natuurlijk voor koffie, thee en een gezonde snack.

Hoe lang duurt een preventief onderzoek?

De duur van jouw bezoek aan onze kliniek is volledig afhankelijk van jouw onderzoeksprogramma. Doorgaans neemt het 1 dagdeel in beslag. Wij streven altijd naar een zo efficiënt mogelijke planning en een comfortabel verblijf. Kies je voor een onderzoeksprogramma van 2 dagdelen, dan kunnen wij ook tegen een meerprijs een overnachting, ontbijt, diner en taxivervoer van het hotel naar de kliniek verzorgen. Alles om het jou zo makkelijk mogelijk te maken.

Uitslag preventief onderzoek

Nog voordat je naar huis gaat, krijg je van onze artsen de uitslag van jouw onderzoeken. Deze wordt stap voor stap met jou doorgesproken terwijl je samen de beelden bekijkt. In heldere begrijpelijke taal en er is alle ruimte om vragen te stellen. Onze artsen weten heel goed het onderscheid te maken tussen ernstige afwijkingen en onschuldige zaken. Meestal wordt er niets ernstigs gevonden. Mocht dit wel zo zijn, dan sta je er niet alleen voor. Onze artsen zorgen voor een vervolg en adviseren direct wat je kunt doen. We hebben ook een nazorgteam. Dit team weet welke stappen nodig zijn om tot een goed vervolg te komen en maken gebruik van de vele contacten die Prescan in de (reguliere) zorg heeft. Zij zullen je met raad en daad bijstaan en desgewenst contact leggen met de huisarts of specialist.

Hoe vaak preventief onderzoek?

Het menselijk lichaam is constant in beweging. Net zoals de tandarts je regelmatig oproept voor een periodieke controle, ontzorgen wij jou als cliënt ook bij het grip houden op je gezondheid. Dat doen we met ons Lifecycle programma. Kies je voor Lifecycle, dan word je jaarlijks opgeroepen voor preventief medisch onderzoek. De ene keer is dat een bloedonderzoek, dan weer een uitgebreider onderzoek. Met de regelmatige check-ups meten we niet alleen je gezondheid op dat moment; we vergelijken de resultaten met die van voorgaande jaren. En besluit je om welke reden dan ook geen gebruik te maken van de oproep? Geen probleem. Het is volkomen vrijwillig.

Wil je eens met ons in gesprek om te bespreken of preventief onderzoek iets voor jou is? Wij maken daar graag tijd voor. Bel ons op 074-255 9 255.

Wij helpen je graag verder.

Mis geen nieuws meer

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, aanbiedingen en meer.