Partnership met Siemens Healthineers resulteert in Experience Center bij Prescan.

20 april 2021 leestijd 3 minuten

Prescan en Siemens Healthineers werken al geruime tijd nauw samen aan innovaties en demonstraties op het gebied van MRI. Het Siemens Healthineers Experience Center bij Prescan in Baarn is daar een nieuwe resultante van.

Technici, radiologen en andere gebruikers van MRI-apparatuur kunnen er sinds kort een MRI-training volgen. Technici leren hoe zij MRI-scanners kunnen onderhouden en repareren, bijvoorbeeld bij een storing. Tot nu toe vonden MRI-trainingen altijd plaats in ziekenhuizen, maar door de mogelijkheden bij Prescan hoeven er nu geen onderzoeken met MRI-scanners meer stil komen te liggen en kan de reguliere zorg gewoon doorgaan. Siemens Healthineers is erg blij met de mogelijkheden. Paul Riswick, sales director Siemens Healthineers: 'We kunnen nu radiologen, laboranten, technici van ziekenhuizen en onze eigen engineers trainen en ervaring op laten doen met de nieuwste MRI-systemen binnen onze landgrenzen.'

Professioneel en gastvrij

De nieuwste MRI-scanner waarover Prescan beschikt, is de MAGNETOM Vida. 'Kwaliteit, deskundigheid en betrouwbaarheid staan voor ons voorop. We weten alles over de juiste voorlichting en het uitvoeren van gericht preventief medisch onderzoek. De nieuwe MRI-scanners passen daar perfect bij. Naast onze medische kennis maakt het ook state of the art apparatuur voor iedereen toegankelijk. Dankzij onze samenwerking met Siemens Healthineers kunnen wij nu de service voor onze cliënten naar een hoger niveau brengen. En ik verwacht door onze kennis te bundelen, dat we onze ambities sneller kunnen realiseren.', aldus Prescan.

We kunnen nu ervaring op doen met de nieuwste MRI-scanners zonder dat de reguliere zorg stil komt te liggen.
Ralph Lenior
Instrumentatietechnicus, Medisch Centrum Leeuwarden

MC Leeuwarden

Onlangs werden technici van Medisch Centrum Leeuwarden opgeleid om zelfstandig werkzaamheden, onderhoud en reparatie aan de MAGNETOM Sola en Vida te kunnen verrichten. Zij waren onverdeeld enthousiast over de mogelijkheden: 'Bij Prescan konden we ongehinderd alles leren over onder andere het onderhoud en verhelpen van eerstelijns storingen van de Sola en Vida MRI-scanners. De reguliere zorg kwam hiermee niet stil te liggen in ons ziekenhuis. Het was fijn om in een gastvrije omgeving van een ervaren Siemens Healthineers engineer de training te volgen', aldus Ralph Lenior, instrumentatietechnicus bij Medisch Centrum Leeuwarden.

Scans op mobiele telefoon

Naast het uitwisselen van expertise streven Prescan en Siemens Healthineers samen ook naar innovaties. Denk aan kwalitatief hoogwaardige MRI-beelden van een cliënt die na een scan direct beschikbaar zijn op zijn of haar mobiele telefoon. Deze kunnen dan eenvoudig bekeken, gedownload en/of doorgestuurd worden naar bijvoorbeeld een fysiotherapeut of huisarts. De directe uitwisseling van de MRI-beelden met een hoog aangeschreven, gespecialiseerd ziekenhuis en onderzoeksinstituut verloopt ook succesvol.

Wil jij ook aan de slag als MRI-laborant bij Prescan? Bekijk hier de vacature.

In één dag inzicht in je gezondheid?

Een bodyscan - ook wel bekend als health check of total body scan - is een preventief medisch onderzoek. Het doel van preventief medisch onderzoek is het signaleren van risicofactoren en (mogelijke) aandoeningen. Waar en wanneer je dat wilt, zonder verwijzing. Preventief medisch onderzoek kan door middel van een bodyscan, bestaande uit vijf gerichte MRI-scans van: schedel & hersenen, halsvaten, borstkas, bovenbuik en onderbuik. Niet alle risicofactoren zijn op een MRI-scan zichtbaar. Daarom bieden wij ook uitgebreide onderzoeksprogramma's aan met een cardiologisch-, dermatologisch- en laboratoriumonderzoek. Alle onderzoeken worden beoordeeld door medisch specialisten. Je krijgt direct de uitslag en jouw MRI-beelden zijn voor jou altijd toegankelijk en eenvoudig te delen. Zo krijg je direct inzicht in je gezondheid.

Bodyscan overzicht

Wij helpen je graag verder.

Mis geen nieuws meer

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, aanbiedingen en meer.