Home Nieuws Prescan en Reggeborgh bundelen krachten.

Prescan en Reggeborgh bundelen krachten.

31 mei 2016  •  leestijd 2 minuten

Hengelo - Reggeborgh heeft per gisteren een substantieel aandeel genomen in Prescan, de grondlegger van de bodyscan, met hoofdvestigingen in Hengelo en Baarn. Het bedrijf is gespecialiseerd in uitvoering van medische scans om te kijken of er beginselen zijn van onder andere hart- en vaatziekten en kankersoorten.

Prescan werd in 2003 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot Europees marktleider op het gebied van preventief medisch onderzoek. Inmiddels zijn circa 100.000 mensen onderzocht in Nederland, Duitsland, Engeland en Oostenrijk. Er liggen plannen voor verdere internationale expansie.

Prescan's CEO Eddy van Heel geeft aan blij te zijn met de toetreding van Reggeborgh: "Reggeborgh is een gedegen en kapitaalkrachtige familie-investeerder die onze onderneming met de cultuur van servicegerichtheid en kwaliteitsbesef een warm hart toedraagt. Deze transactie stelt ons in staat om verdere stappen in de markt te zetten. Wij hebben er veel vertrouwen in".

Voor nadere informatie: Prescan CEO Eddy van Heel: 0620443065.
Prescan en Reggeborgh zullen geen informatie geven over financiële details (incl. aandelenverhoudingen) rondom de transactie.

Bijlage

Over Prescan

Prescan werd in 2003 opgericht door Eddy van Heel en Jan Zantinge. De business werd destijds gerund vanuit een zomerhuisje op de Duits-Nederlandse grens. Oprichter Jan Zantinge (61) gaat met pensioen maar blijft wel aan als adviseur. CEO Eddy van Heel blijft, samen met zijn broer Lucas, de directie voeren. Inmiddels beschikt Prescan over 12 vestigingen met meer dan 70 medisch specialisten in binnen- en buitenland.De verwachting is dat Prescan de komende jaren een verdere groei gaat doormaken.

Over Reggeborgh

Reggeborgh is een Nederlandse investeringsmaatschappij met een scherp oog voor marktontwikkelingen en kansen op zowel de korte als lange termijn. Dit heeft geresulteerd in een sterke en gediversifieerde portfolio met bewezen resultaten. Reggeborgh over Prescan: "Mensen worden steeds assertiever en willen graag eigen keuzes maken, zeker als het ook over iets delicaats als de gezondheid gaat. Vandaar dat wij verwachten dat mensen steeds meer gebruik wensen te maken van preventief medisch onderzoek, voor eigen geruststelling of als mogelijkheid voor een second opinion onderzoek. Wij delen wij Prescan’s visie dat het vroegtijdig ontdekken van eventuele ziekten de kans op een snellere en effectievere behandeling alleen maar vergroot. Prescan heeft in de afgelopen jaren een enorme naam opgebouwd in de markt, waarbij service en kwaliteit bovenaan staan. Men loopt voorop als het gaat om innovatie in de zorg. Daarom is Reggeborgh erg enthousiast over deze nieuwe venture.Dat preventief medisch onderzoek een actueel item is, blijkt wel uit het feit dat politiek Nederland er over nadenkt om de Nederlandse markt, evenals zoals in omringende landen, verder te openen. Een wending waar Prescan als grondlegger voor dit soort onderzoek mede voor heeft gezorgd.’

Terug naar overzicht
Lees ook:
'Ik blijf periodiek terugkomen – je hebt tenslotte maar één leven.’
'Ik blijf periodiek terugkomen – je hebt tenslotte maar één leven.’
27 mei 2021

Romaike Wolbers (45) werkte hard als alleenstaande moeder, was sportief bezig en trainde voor een…

Lees meer
Partnership met Siemens Healthineers resulteert in Experience Center bij Prescan.
Partnership met Siemens Healthineers resulteert in Experience Center bij Prescan.
20 april 2021

Prescan en Siemens Healthineers werken al geruime tijd nauw samen aan innovaties en demonstraties op het…

Lees meer
Wij helpen je graag verder.