Preventieve geneeskunde heeft de toekomst

29 mei 2022 leestijd 2 minuten

Preventie is een hot topic in de gezondheidszorg. Niet het behandelen maar het voorkómen van ziekte heeft prioriteit. Preventie is ook: een aandoening vroegtijdig opsporen zodat behandeling makkelijker is en meer succes heeft.

De kijk op gezondheidszorg is aan het veranderen. Waar vroeger vooral de focus lag op het behandelen van ziektes en aandoeningen, kijken we nu steeds meer naar hoe we die ziektes kunnen voorkomen. Het bevolkingsonderzoek naar bijvoorbeeld borstkanker en darmkanker is daar een goed voorbeeld van. We weten immers dat wanneer we deze aandoeningen vroegtijdig kunnen opsporen, ook beter kunnen behandelen. Preventieve geneeskunde heeft de laatste jaren echt een vlucht genomen.

Het verhaal van je leven

Steeds meer mensen willen graag inzicht in hun gezondheid, nog vóórdat zich de eerste tekenen van een ziekte aandienen. En daar hebben ze vaak een goede reden voor. De cliënten die we ontvangen bij Prescan hebben allemaal hun eigen verhaal. Zo zien regelmatig mensen met verhoogde risico’s op aandoeningen die niet in het ziekenhuis gescreend worden. In een vroeg stadium geven deze aandoeningen geen klachten. Met een gerichte scan kunnen we bepaalde aandoeningen al in een vroeg stadium zien. Op dat moment is een behandeling vaak veel minder ingrijpend en dat maakt voor de cliënt een wereld van verschil.

Slechte uitslag? Goed nieuws!

Als je veel onderzoeken doet, dan is de kans dat je iets vindt natuurlijk ook groter. We horen soms dat mensen daar bang voor zijn: wat nu als ze iets zien? In eerste instantie is zo’n uitslag natuurlijk slecht nieuws. Maar in tweede instantie is het juist góed nieuws: je bent er op tijd bij en kunt dus direct starten met een behandeling. Daarom zijn mensen, juist na een ‘slechte’ uitslag, uiteindelijk heel dankbaar. En dat maakt ons werk geweldig om te doen!

Preventief gezondheidsonderzoek

Bij Prescan bieden wij verschillende onderzoeken aan die gericht zijn op preventie. Zo kun je kiezen voor een onderzoek met 5 gerichte MRI-scans, een bodyscan, die je inzicht geeft in een groot gedeelte van je lichaam en gezondheid. Daarnaast kun je ook kiezen voor een dermatologisch, cardiologisch of (aanvullend) bloedonderzoek. Bekijk onze onderzoeken en ontdek wel onderzoek bij jou past!

Onze onderzoeken

Wij helpen je graag verder.

Mis geen nieuws meer

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, aanbiedingen en meer.