Home Nieuws Preventieve geneeskunde heeft de toekomst
Preventieve geneeskunde heeft de toekomst

Preventieve geneeskunde heeft de toekomst

29 mei 2022  •  leestijd 2 minuten

Preventie is een hot topic in de gezondheidszorg. Niet het behandelen maar het voorkómen van ziekte heeft prioriteit. Preventie is ook: een aandoening vroegtijdig opsporen zodat behandeling makkelijker is en meer succes heeft.

De kijk op gezondheidszorg is aan het veranderen. Waar vroeger vooral de focus lag op het behandelen van ziektes en aandoeningen, kijken we nu steeds meer naar hoe we die ziektes kunnen voorkomen. Het bevolkingsonderzoek naar bijvoorbeeld borstkanker en darmkanker is daar een goed voorbeeld van. We weten immers dat wanneer we deze aandoeningen vroegtijdig kunnen opsporen, ook beter kunnen behandelen. Preventieve geneeskunde heeft de laatste jaren echt een vlucht genomen.

Het verhaal van je leven

Steeds meer mensen willen graag inzicht in hun gezondheid, nog vóórdat zich de eerste tekenen van een ziekte aandienen. En daar hebben ze vaak een goede reden voor. De cliënten die we ontvangen bij Prescan hebben allemaal hun eigen verhaal. Zo zien regelmatig mensen met verhoogde risico’s op aandoeningen die niet in het ziekenhuis gescreend worden. In een vroeg stadium geven deze aandoeningen geen klachten. Met een gerichte scan kunnen we bepaalde aandoeningen al in een vroeg stadium zien. Op dat moment is een behandeling vaak veel minder ingrijpend en dat maakt voor de cliënt een wereld van verschil.

Slechte uitslag? Goed nieuws!

Als je veel onderzoeken doet, dan is de kans dat je iets vindt natuurlijk ook groter. We horen soms dat mensen daar bang voor zijn: wat nu als ze iets zien? In eerste instantie is zo’n uitslag natuurlijk slecht nieuws. Maar in tweede instantie is het juist góed nieuws: je bent er op tijd bij en kunt dus direct starten met een behandeling. Daarom zijn mensen, juist na een ‘slechte’ uitslag, uiteindelijk heel dankbaar. En dat maakt ons werk geweldig om te doen!

 
Terug naar overzicht
Lees ook:
Prescan introduceert: Prescan Connect
Prescan introduceert: Prescan Connect
21 september 2023

Bij Prescan zijn we altijd bezig om onze dienstverlening te verbeteren. Prescan Connect is het exclusieve…

Lees meer
De Raad van Commissarissen van Prescan stelt zich voor: Jannes Janssens aan het woord
De Raad van Commissarissen van Prescan stelt zich voor: Jannes Janssens aan het woord
20 september 2023

Prescan, voorloper op het gebied van preventief- en gericht gezondheidsonderzoek is bijzonder verheugd dat…

Lees meer
Wij helpen je graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30
Ik wil graag iemand spreken Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30