Waarom een gezonde lunch op het werk essentieel is

25 augustus 2023 leestijd 2 minuten

Een drukke werkdag kan vaak leiden tot het overslaan van een gezonde lunch. Toch is het belangrijk om te begrijpen waarom een evenwichtige lunch van cruciaal belang is voor je algehele gezondheid en welzijn. In deze blog ontdek je waarom je jezelf een gezonde lunch moet gunnen, vooral tijdens je werkuren.

Een voedzame lunch biedt je:

 • Energie: Voedzame maaltijden leveren de energie die je nodig hebt om productief te blijven gedurende de dag, zonder de beruchte middagdip.
 • Hersengezondheid: Voedingsstoffen zoals omega-3-vetzuren en antioxidanten dragen bij aan een betere hersenfunctie en concentratievermogen.
  • Voedingsmiddelen rijk aan omega-3-vetzuren zijn onder andere: vette Vis (zalm, makreel, haring), chiazaad, lijnzaad, walnoten en hennepzaad.
  • Voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten zijn onder andere: bessen (blauwe bessen, aardbeien, frambozen en bramen), donkere bladgroenten (spinazie, boerenkool, snijbiet en andere groene bladgroenten), noten (amandelen en walnoten) en kruisbloemige groenten (broccoli, bloemkool, boerenkool en spruitjes).
 • Gewichtsbeheersing: Een gezonde lunch, zelf meegenomen lunch, kan je helpen bij het behouden van een gezond gewicht. Door zelf je lunch mee te nemen hou je controle over de porties en welke voedingsmiddelen je binnen krijgt.

Gezonde lunchgewoonten integreren in je dagelijkse routine

Het is begrijpelijk dat het meenemen van een gezonde lunch naar het werk uitdagend kan zijn. Werkdruk en tijdsbeperkingen kunnen je gemakkelijk doen grijpen naar ongezonde, kant-en-klare opties. Hier zijn enkele praktische strategieën om deze obstakels te overwinnen:

 • Meal prepping: Bereid je lunch de avond ervoor of aan het begin van de week voor, zodat je op drukke ochtenden een gezonde maaltijd paraat hebt.
 • Gezonde snacks: Houd gezonde snacks zoals noten, fruit en groenten binnen handbereik om te voorkomen dat je naar ongezonde alternatieven grijpt.
 • Lunchpauze: Maak er een gewoonte van om daadwerkelijk je lunchpauze te nemen. Dit geeft je de gelegenheid om te ontspannen en bewust te genieten van je gezonde maaltijd.

Inspirerende en eenvoudige ideeën voor een gezonde werklunch

Nu je de waarde van een gezonde lunch begrijpt en hoe je obstakels kunt overwinnen, laten we ons richten op praktische ideeën voor heerlijke en voedzame werklunches. Hier zijn enkele suggesties die je zullen helpen om een gezonde lunch met gemak mee te nemen:

 • Salades To-Go: Bereid kleurrijke salades met een mix van groenten, mager eiwit (zoals kip, vis of peulvruchten) en een smaakvolle dressing.
 • Wrap it Up: Kies voor volkoren wraps gevuld met mager vlees, groenten en hummus voor extra smaak.
 • Restjes: Gebruik restjes van het avondeten om een smakelijke lunch te creëren, zodat je geen tijd verspilt aan het bedenken van een nieuwe maaltijd.
 • Gezonde Soepen: Maak zelfgemaakte soepen boordevol groenten en mager eiwit, die je gemakkelijk kunt opwarmen op het werk.

Wij helpen je graag verder.

Mis geen nieuws meer

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, aanbiedingen en meer.