Laboratoriumonderzoek

Een uitgebreid onderzoek van je bloed, urine en ontlasting

Waarom een labonderzoek?

Voel je je de laatste tijd lusteloos en moe? Heb je het vermoeden dat er iets niet in orde is met je lichaam? Of wil je gewoon uit voorzorg meer weten over je gezondheid? Dan kan een labonderzoek meer duidelijkheid verschaffen.

De Total Body Scan van Prescan geeft een goede indicatie van je gezondheid. Het onderzoek geeft de twee- en driedimensionale structuur van de belangrijkste organen en bloedvaten goed weer. Maar een scan geeft geen duidelijkheid over het functioneren van een orgaan. Daarom kan het raadzaam zijn om een laboratoriumonderzoek op basis van bloed, urine en ontlasting te doen.

Een labonderzoek kan aandoeningen aantonen die niet op een scan zijn te zien. Je komt meer te weten over het functioneren van je organen (nieren, schildklier, lever), het bloedbeeld, risicofactoren op hart- en vaatziekten (zoals een te hoog glucose en/of te hoge vetwaarden) en de kans op bepaalde vormen van kanker (darmkanker, prostaatkanker).

We kijken bij het labonderzoek naar meerdere labwaarden. Een laboratoriumonderzoek speelt vaak een sleutelrol bij het constateren van een bepaalde aandoening of afwijking. Het bepaalt mede het succes van een behandeling, maar kan ook helpen bij het voorkomen van een ziekte.

Rapportage

De uitslag van een laboratoriumonderzoek krijg je niet direct mee omdat enkele waarden eerst op kweek moeten voor nadere analyse door de laboratoriumartsen. Het rapport met de gemeten waarden en aanbevelingen wordt binnen 10 dagen toegestuurd. Onze laboratoria voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen die door de stichting CCKL (Coordinatie Commisie ter bevordering van de Kwaliteitsbeheersing van het Laboratoriumonderzoek) in Nederland worden gesteld.

 

Laboratoriumonderzoek€240*

* Alle gerichte onderzoeken zijn exclusief € 35,- intake-kosten

Wist je dat het laboratoriumonderzoek ook onderdeel is van de Total Body Scan Plus en Excellent (bloed, urine, ontlasting) en Premium programma (bloed, urine) ?

Afspraak maken

Bel vrijblijvend één van onze medisch specialisten op:
074 - 255 9 255

Yourlabs

Liever een enkel bloedonderzoek? Onze partner Yourlabs biedt meer dan 65 verschillende bloedonderzoeken aan. Je kunt eenvoudig een prikpost bij je in de buurt kiezen, bloed laten afnemen en binnen 24 uur online je eerste resultaten bekijken.

Ga naar www.yourlabs.nl voor meer informatie en het maken van een afspraak.

Andere laboratoriumonderzoeken

Naast ons algemene laboratoriumonderzoek (bloed, urine en ontlasting) zijn er meerdere onderzoeken mogelijk. Sommige van deze onderzoeken zijn een thuistest, anderen worden in onze klinieken uitgevoerd.

Laboratoriumonderzoek
€225

Parasitologie

Een groot deel van de mensen met darmklachten is besmet met eencellige parasieten. Prescan verzorgt DNA-analyses op de vier meest voorkomende darmparasieten

Lees verder
Laboratoriumonderzoek
€145

Onderzoek Darmflora

Dit pakket omvat ontlastingsonderzoek darmflora, gisten en schimmels, gluten en weerstand Het doel van de test is te beoordelen of darmklachten worden veroorzaakt door een ontstekingsreactie, verdelingsproblemen, gluten, een afwijking van de darmflora of overgroei met gisten.

Lees verder
Laboratoriumonderzoek
€299

Prikkelbaar darmsyndroom (PDS)

Heeft u last van winderigheid, een opgezette buik, krampen, brijachtige ontlasting, verstopping, buikpijn, of vermoeidheid en een duf gevoel in het hoofd? Is de diagnose spastische darm of Prikkelbare Darm Syndroom, PDS, gesteld? Door middel van 9 verschillende testen zoomen we in op een groot spectrum aan mogelijke onderliggende oorzaken van deze diagnose.

Lees verder
Laboratoriumonderzoek
€40

Candida soorten pakket

Een toename van gisten zoals Candida albicans veroorzaakt darmklachten, een opgezette buik of vermoeidheid. Die overmatige groei van Candida wordt vaak een ‘schimmelinfectie’ genoemd, maar candida is een gist. Met een speciale kweek worden de aantallen en soorten gisten in de darm bepaald.

Lees verder
Laboratoriumonderzoek
€75

Glutenintolerantie pakket / coeliakie

De ontlasting wordt getest op antilichamen tegen anti-gliadine en anti-weefseltransglutamine en immunoglobuline A. Heeft u buiklachten, bent u vermoeid, merkt u dat de klachten afnemen wanneer u brood en producten die gluten bevatten, weglaat?

Lees verder
Laboratoriumonderzoek
€60

Histamine-intolerantie

Bij deze test wordt het histamine gehalte van de ontlasting bepaald. Kenmerkend voor een hoog gehalte is de combinatie van diarree en symptomen als jeuk, een verstopte neus, slapeloosheid of hoofdpijn.

Lees verder
Laboratoriumonderzoek
€75

Immuunsysteem

Onderzoek op weerstand en ontstekingsreacties van de darmwand, door middel van drie analyses.

Lees verder
Laboratoriumonderzoek
€75

Maagklachten pakket

Maagklachten kunnen diverse oorzaken hebben. Binnen dit pakket ligt de focus op zuurtegraad, zetmeelgehalte, vet, helicobacter pylori en calprotectine.

Lees verder

Meer over het laboratoriumonderzoek

 • Waarden in een algemeen bloedonderzoek

  Voor een algemeen bloedonderzoek worden een of meerdere buisjes bloed afgenomen uit een ader (meestal in de arm). Het buisje bevat een antistollingsmiddel, waardoor het bloed niet stolt. In het laboratorium wordt vervolgens gekeken naar verschillende waarden. Al deze verschillende waarden kunnen iets zeggen over je gezondheid.

  Bij een algemeen bloedonderzoek wordt onder meer gekeken naar het cholesterolgehalte in je bloed, een belangrijke graadmeter voor hart- en vaatziekten. Ook wordt bij de man bijvoorbeeld de PSA-waarde gemeten. Deze waarde is een goede indicatie voor de aanwezigheid van prostaatkanker. Verder zegt het bloedonderzoek iets over het hemoglobinegehalte (de hoeveelheid zuurstof dragende proteïne), de hematocrietwaarde (het volume dat de rode bloedcellen in het bloed innemen), het glucosegehalte (bloedsuikerwaarden) het aantal rode en witte bloedcellen en de hoeveelheid bloedplaatjes. 

 • Urine- en ontlastingsonderzoek

  Naast het algemeen bloedonderzoek bestaat het labonderzoek ook uit een urine- en ontlastingonderzoek. Zo krijgen we een completer beeld van je actuele gezondheidssituatie.

  Het onderzoeken van de urine is nodig om meer te weten te komen over de aanwezigheid van ziekten van de nieren of de urinewegen. Ook andere stoornissen in het functioneren van je lichaam kunnen zo worden aangetoond. Het ontlastingsonderzoek kan eventuele afwijkingen in maag of darmen opsporen. Ontlasting bevat bacteriën en parasieten die soms ziekmakend kunnen zijn. Ook kan er sprake zijn van andere afwijkingen in je lichaam die klachten hebben veroorzaakt.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk jezelf goed te laten voorlichten over preventief medisch onderzoek, zoals de Total Body Scan. Weten wat de beperkingen, of de voor- en nadelen zijn van bepaalde onderzoeks- methodes voorkomt een verkeerde verwachting.

Altijd een kliniek in de buurt

Op deze pagina

  Hulp nodig?

  074 - 255 9 255
  Stel een vraag