Onderzoeken

Bloedgroep

Aanvullend bloedonderzoek bij Prescan.

Home Onderzoeken Bloedgroep

Wat wordt er onderzocht met een bloedgroep onderzoek?

Een bloedgroepbepaling kan van belang zijn wanneer een bloedtransfusie krijgt of als je van plan bent om bloed te doneren.

Standaard laboratoriumonderzoek

Het onderzoek naar de bloedgroep is een aanvullend onderzoek op ons standaard laboratoriumonderzoek. Kies je voor een aanvullend onderzoek, dan boek je dit in combinatie met een standaard laboratoriumonderzoek. Door het laboratoriumonderzoek krijg je een beeld van het functioneren van je organen zoals je nieren, schildklier en lever, eventuele risicofactoren op hart- en vaatziekten (zoals een te hoog glucose en/of vetwaarden) en de kans op darm- en prostaatkanker. Daarnaast wordt gekeken naar de totale samenstelling van je bloed, oftewel het bloedbeeld.

Bloedgroep

In Nederland weten veel mensen hun bloedgroep. In de rode bloedcellen bevinden zich antigenen, deze antigenen bepalen je bloedgroep. Naast je bloedgroep kan ook bepaald worden of de rhesusfactor aan- of afwezig is, dat van belang is bij mogelijke rhesus ziekte. Er zijn vier verschillende bloedgroepen. Bloedgroep A, B, AB of Nul. Een rhesusfactor bepaalt of er gesproken wordt over een positieve of negatieve variant.

Aanleidingen bloedgroep onderzoek

Inhoud & prijs

Bloedgroep

Gericht onderzoek naar
 • Bloedgroep
 • Rhesusfactor
 • Tijdsduur onderzoek
  Tijdsduur onderzoek
  10
 • Zelfde dag uitslag?
  Zelfde dag uitslag?
  Nee
€289,-
Afspraak maken
Meer informatie? Bel 074 255 9 255 of WhatsApp ons
In 5 stappen volledig inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Dit is waarom klanten voor ons kiezen.
 
‘Ik wil dat mijn lichaam op en top functioneert, een health check geeft grip op mijn gezondheid.’
- Arjan Jagt
9.3 is het gemiddelde cijfer waarmee onze klanten ons beoordelen.
Wij helpen je graag verder.