Onderzoeken

Cardiologisch onderzoek

In 60 minuten inzicht in het functioneren van je hart.

Home Onderzoeken Cardiologisch onderzoek

Wat wordt er onderzocht tijdens een cardiologisch onderzoek?

Een cardiologisch onderzoek brengt het functioneren en eventuele afwijkingen van het hart in kaart. Dit gebeurt door middel van een echo, fietstest en een hartfilmpje.

Cardiologisch onderzoek

Cardiologisch onderzoek geeft inzicht in het functioneren van het hart. De hartkleppen, de hartkamers, de bloeddoorstroming van het hart en de pompfunctie van het hart kunnen niet met een scan worden onderzocht. Het cardiologisch onderzoek bestaat uit een echo, fietstest en een hartfilmpje. De resultaten geven inzicht in het functioneren van het hart en afwijkingen kunnen vroegtijdig worden ontdekt.

De echo geeft een indruk van onder meer de dikte van de hartspier, de pompfunctie en het functioneren van de hartkleppen. Een hartfilmpje geeft een indruk van het functioneren van het hart, hierdoor kan de arts bijvoorbeeld tot de ontdekking komen dat er sprake is van een hartritmestoornis, dat je hart groter is dan normaal, je eerder een hartinfarct hebt gehad of je hart niet voldoende zuurstof krijgt. Daarnaast wordt de reactie van je hart op inspanning gemeten door middel van een inspanningstest op een hometrainer.

Hartklachten

Inhoud & prijs

Cardiologisch onderzoek

Gericht onderzoek naar
 • Functioneren van het hart en vaten
 • Hartziektes en andere afwijkingen
 • Hartkleppen, hartpompfunctie en de hartkamers
 • Longcapaciteit
 • Tijdsduur onderzoek
  Tijdsduur onderzoek
  60 min.
 • Zelfde dag uitslag?
  Zelfde dag uitslag?
  Ja
€450,-
Afspraak maken
Meer informatie? Bel 074 255 9 255 of WhatsApp ons
 
In 5 stappen volledig inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Dit is waarom klanten voor ons kiezen.
 
‘Een health check geeft mij grip op mijn gezondheid. Door mij regelmatig preventief te laten onderzoeken hoop ik gezond en gelukkig mijn kinderen te zien opgroeien.’
- Brigitte Baggliaca
9.3 is het gemiddelde cijfer waarmee onze klanten ons beoordelen.
Wij helpen je graag verder.