Onderzoeken

Hart en vaten extra

Aanvullend bloedonderzoek bij Prescan.

Home Onderzoeken Hart en vaten extra

Wat wordt er onderzocht met een extra hart- en vaatonderzoek?

In dit onderzoek worden naast het cholesterol en de triglyceridengehalten ook apolipoproteine (eiwitten) in verband gebracht als een onafhankelijke risicofactor voor de ontwikkeling van slagaderverkalking. Tevens meet het ook het LpA (lipoproteïne A) en twee apolipoproteine.

Standaard laboratoriumonderzoek

Het hart en vaten onderzoek is een aanvullend onderzoek op ons standaard laboratoriumonderzoek. Kies je voor een aanvullend onderzoek, dan boek je dit in combinatie met een standaard laboratoriumonderzoek. Door het laboratoriumonderzoek krijg je een beeld van het functioneren van je organen zoals je nieren, schildklier en lever, eventuele risicofactoren op hart- en vaatziekten (zoals een te hoog glucose en/of vetwaarden) en de kans op darm- en prostaatkanker. Daarnaast wordt gekeken naar de totale samenstelling van je bloed, oftewel het bloedbeeld.

Hart en vaten

Onze leefstijl heeft in veel gevallen invloed op het risico dat men loopt op hart en vaatziekten. Er bestaan veel verschillende hart- en vaatziekten. Enkele voorbeelden zijn het hebben van een beroerte of hartinfarct. Slagaderverkalking (artherosclerose) zorgt voor een verhoogd risico op het krijgen van bovenstaande aandoeningen. Slagaderverkalking is het ontstaan van plaque (lokale verdikking) van een bloedvat ten gevolge van bijvoorbeeld een verhoogd cholesterol, verhoogde bloeddruk, of het hebben van overgewicht. Er zijn verschillende risicofactoren meetbaar die iets zeggen over het risico op hart en vaatziekten. Zo kan men bijvoorbeeld een hoge bloeddruk hebben, roken, overgewicht hebben of bijvoorbeeld een verhoogd (totaal) cholesterol hebben.

Aanleidingen

Inhoud & prijs

Hart en vaten extra

Gericht onderzoek naar
 • LpA
 • Apolipoproteine B
 • Apolipoproteine A1
 • Homocysteïne gehalte
 • Cholesterol en triglyceridengehalten
 • Tijdsduur onderzoek
  Tijdsduur onderzoek
  10 min
 • Zelfde dag uitslag?
  Zelfde dag uitslag?
  Nee
€329,- *
* Excl. €35,- intakekosten.
Afspraak maken
Meer informatie? Bel 074 255 9 255 of WhatsApp ons
In 5 stappen volledig inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Dit is waarom klanten voor ons kiezen.
 
‘Het is telkens weer een warm bad waar je terecht komt, in een sfeervolle omgeving. Goed eten en drinken en uiterst deskundig, lieve en behulpzame medewerkers. Het is mijn vijfde keer en ik zal het zeker blijven herhalen.’
- Gerda
9.3 is het gemiddelde cijfer waarmee onze klanten ons beoordelen.
Wij helpen je graag verder.