Onderzoeken

MRI-scan hoofd

Een MRI-scan hoofd geeft in 30 minuten inzicht in je schedel & hersenen.

Home Onderzoeken MRI-scan Hoofd

Wat wordt er onderzocht tijdens een MRI-scan hoofd?

Een MRI-scan hoofd (schedel en hersenen) brengt het hoofd laag voor laag in beeld. Daardoor kan elk plekje, hoe klein dan ook, worden geanalyseerd op eventuele afwijkingen.

MRI-scan hoofd

Een MRI-scan hoofd of MRI-scan hersenen kan duidelijkheid geven over de oorzaak van hoofd gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten. Vaak worden hoofdpijnklachten veroorzaakt door langdurige stress (spanningshoofdpijn), een verkeerde houding (spierspanningshoofdpijn door overbelaste nekspieren), of als symptoom van bijvoorbeeld griep of een voorhoofdsholteontsteking. In zeldzamer gevallen kan de hoofdpijn een symptoom zijn van een proces in de hersenen, zoals een hersentumor of een vaataneurysma.

Een MRI-scan hoofd kan meer duidelijkheid geven over de oorzaak van klachten dan een röntgenonderzoek. MRI staat voor Magnetic Resonance Imaging. Een MRI-scan maakt het mogelijk om beelden te maken van de binnenkant van je hoofd. Door middel van een grote magneet en radiogolven krijgt de MRI-scanner signalen van het hoofd die door een computer omgezet worden in beelden.

De volgende klachten kunnen een reden zijn om een MRI-scan van het hoofd te ondergaan:

Hoofdklachten

Inhoud & prijs

MRI-scan Hoofd

Gericht onderzoek naar
 • Schedel en hersenen
 • Vernauwing en verwijding van de bloedvaten
 • Hersenbeschadigingen en hersentumoren
 • Tijdsduur onderzoek
  Tijdsduur onderzoek
  30 min.
 • Zelfde dag uitslag?
  Zelfde dag uitslag?
  Ja
€490,- *
* Excl. €35,- intakekosten.
Afspraak maken
Meer informatie? Bel 074 255 9 255 of WhatsApp ons
In 5 stappen volledig inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Dit is waarom klanten voor ons kiezen.
 
‘Een health check geeft mij grip op mijn gezondheid. Door mij regelmatig preventief te laten onderzoeken hoop ik gezond en gelukkig mijn kinderen te zien opgroeien.’
- Brigitte Baggliaca
9.3 is het gemiddelde cijfer waarmee onze klanten ons beoordelen.
Wij helpen je graag verder.