Onderzoeken

Dermatologisch onderzoek (huidonderzoek)

In 45 minuten inzicht in je huid.

Home Onderzoeken Dermatologisch onderzoek (huidonderzoek)

Wat wordt er onderzocht en welke inzichten haal ik op?

Een dermatologisch onderzoek (huidonderzoek) kan duidelijkheid geven over de oorzaak van aanhoudende klachten en onzuiverheden. Ook kan het dermatologisch onderzoek preventief worden uitgevoerd, niet alle huidschade zie je zelf of herken je als zodanig met het blote oog.

Met een dermatologisch onderzoek kunnen verschijnselen van huidveroudering en (ontstekings)ziekten van de huid opgespoord en klinisch gediagnosticeerd worden. Met een dermatoloog onderzoek (huidonderzoek) kunnen verschijnselen van huidveroudering en (ontstekings) ziekten van de huid opgespoord en klinisch gediagnosticeerd worden.

Heb je last van klachten zoals:

 • Langdurige jeuk
 • Verkleuring van de huid
 • Onzuiverheden
 • Droge en schilferige huid

Dan kan een dermatologisch onderzoek (huidonderzoek) inzicht geven in de oorzaak van deze klachten.

Inhoud & prijs

Dermatologisch onderzoek (huidonderzoek)

Gericht onderzoek naar:
 • Huidveroudering
 • Huidaandoeningen
 • Opvallende/verdachte huidveranderingen
 • Tijdsduur onderzoek
  Tijdsduur onderzoek
  30 min
 • Zelfde dag uitslag?
  Zelfde dag uitslag?
  Ja
Meer informatie? Bel 074 255 9 255 of WhatsApp ons.

Hoe verloopt het onderzoek?

Het dermatologisch onderzoek (onderzoek dermatoloog) start met een korte anamnese om risicofactoren in kaart te brengen, ook eventuele huidproblemen en verzoeken worden besproken. Daarna onderzoekt de dermatoloog middels een volledige klinische huidanalyse de huid van top tot teen. Opvallende plekjes worden met het blote oog bekeken, gefotografeerd en geanalyseerd met behulp van een geavanceerde Fotofinder® Handyscope. Deze geavanceerde techniek maakt met behulp van een camera voorzien van speciale lenzen digitale foto’s van je huid. Zo worden bepaalde structuren zichtbaar die je met het blote oog niet kunt zien.

Welke resultaten kan ik verwachten?

De dermatoloog bespreekt de onderzoekresultaten direct na het onderzoek, zo weet je meteen waar je aan toe bent.  Wij hebben alle aandacht voor jou en je gezondheid, daarom neemt onze dermatoloog ruim de tijd om de onderzoeksresultaten met jou te bespreken. Jouw onderzoeksresultaten zijn ook eenvoudig, altijd en overal beschikbaar in jouw persoonlijke portaal. Naast de onderzoeksresultaten, ontvang je advies over de frequentie van herhaalonderzoek, huidverzorging, zonbescherming en ontvang je informatie over alarmsymptomen. Zo weet je precies in welke situatie je een arts moet raadplegen voor huidonderzoek.

Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan icon
Bodyscan
Basis

Vijf gerichte MRI-scans van je schedel & hersenen, halsvaten, borstkas, bovenbuik en onderbuik. De bodyscan richt zich op het opsporen van risicofactoren en (mogelijke) aandoeningen.

MRI-scan icon
Bodyscan
Plus

Vijf gerichte MRI-scans van je schedel & hersenen, halsvaten, borstkas (thorax), bovenbuik en onderbuik. Daarnaast wordt je hart uitgebreid onderzocht tijdens een uitgebreid cardiologisch onderzoek. Ook wordt je bloed en urine onderzocht door middel van een laboratoriumonderzoek.

MRI-scan icon
Bodyscan
Excellent

Vijf gerichte MRI-scans van je schedel & hersenen, halsvaten, borstkas (thorax), bovenbuik en onderbuik. Daarnaast wordt je hart uitgebreid onderzocht tijdens een uitgebreid cardiologisch onderzoek en wordt je bloed en urine onderzocht door middel van een laboratoriumonderzoek. Ook wordt je huid uitgebreid onderzocht tijdens een dermatologisch onderzoek (huidonderzoek).

 
In 5 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Dit is waarom klanten voor ons kiezen.
 
'Tijdens de inspanningstest werd ik al snel gevraagd te stoppen. Het vermoeden was vernauwde kransslagaders. Terugkijkend ben ik blij dat ik het heft in eigen hand heb genomen.'
- Jacob van Dijk
9.3 is het gemiddelde cijfer waarmee onze klanten ons beoordelen.
Wij helpen je graag verder.