Hoofdpijn voorhoofd of achterhoofd? | MRI-scan hoofd geeft… | Prescan
Onderzoeken

MRI-scan hoofd (schedel & hersenen)

Een hersenscan geeft in 30 minuten inzicht in je gezondheid.

Home Onderzoeken MRI-scan hoofd (schedel & hersenen)

Wat wordt er onderzocht bij de MRI-scan van het hoofd?

Bij deze MRI-scan onderzoeken we je hersenen. We kijken zorgvuldig naar de verschillende delen van de hersenen om te beoordelen of daar afwijkingen zichtbaar zijn. Ook de holtes (sinussen) in je hoofd en de omringende wekedelen kunnen grof beoordeeld worden. Denk daarbij aan spieren, pezen en ondersteunend vet- en bindweefsel.

Wat levert de MRI-scan mij op?

Een MRI-scan van het hoofd (schedel en hersenen) geeft inzicht in de gezondheid van je hersenen. We kunnen bijvoorbeeld zien of er een herseninfarct is doorgemaakt, of er hersentumoren of hersenbeschadigingen zijn en of er risicofactoren zijn voor een vaataneurysma. Ook kunnen we zien of er sprake is van een holte-ontsteking.

Wat kunnen we wel en niet zien op de hersenscan?

Een MRI-scan van het hoofd (schedel & hersenen) laat wel zien:

 • Schedel en hersenen
 • Hersenletsel (bijvoorbeeld na een trauma)
 • Hersentumoren
 • Herseninfarct
 • Aneurysma (zwakke plek in een slagader)
 • Holte-ontsteking

Dit kunnen we grof beoordelen:

 • Afwijkingen aan ogen en oren
 • Aanwijzingen voor dementie

Dit kunnen we niet zien:

Voor wie is een MRI-scan van de hersenen aan te raden?

Een MRI-scan van het hoofd is onderdeel van de Bodyscan, die inzicht geeft in je algehele gezondheid. De MRI-scan hoofd kan ook los gedaan worden wanneer je specifieke klachten hebt. Zeker wanneer de klachten vaak terugkomen of langer aanhouden is het verstandig om een hersenscan te laten maken.

Inhoud & prijs

MRI-scan hoofd (schedel & hersenen)

Gericht onderzoek naar:
 • Schedel en hersenen
 • Hersenbeschadigingen en hersentumoren
 • Herseninfarct
 • Holte ontsteking
 • Tijdsduur onderzoek
  Tijdsduur onderzoek
  30 min.
 • Zelfde dag uitslag?
  Zelfde dag uitslag?
  Ja
Meer informatie? Bel 074 255 9 255 of WhatsApp ons.

Hoe verloopt de MRI-scan van het hoofd?

Tijdens de MRI-scan hoofd neem je plaats op een comfortabele bank. Deze wordt in een tunnel geschoven, die aan hoofd- en voeteneinde open is. Tijdens het maken van de beelden hoor je een hard tikkend geluid, daarom krijg je een koptelefoon waarmee je naar muziek kunt luisteren.

Bij een MRI-scan is het belangrijk dat je zo stil mogelijk blijft liggen, zodat de beelden mooi scherp worden. Ben je claustrofobisch? Dat hoeft geen probleem te zijn. Onze MRI-scanners hebben een bredere tunnel en voelen dus ruimtelijk aan. Word je tijdens het scannen toch angstig, dan druk je op een belletje. De laborant komt dan direct naar je toe.

De MRI-scanner werkt met een sterk magnetisch veld. Dat is niet schadelijk voor je gezondheid. Het is wel belangrijk dat je in de scanner geen metaal draagt (zoals sieraden, sleutels, haarspeldjes of metaal in je kleding zoals ritsen of knopen). Heb je met metaal gewerkt? Dan kan het zijn dat je metaalsplinters met je meedraagt zonder dat je dit weet. Ook mag je geen make-up dragen tijdens het onderzoek, omdat make-up soms metalen deeltjes bevat.

Het onderzoek duurt 30 minuten.

Wanneer krijg ik de uitslag van de MRI-scan?

De radioloog bespreekt de resultaten van de MRI-scan hoofd direct na het onderzoek met jou. Je weet dus meteen waar je aan toe bent. Onze radioloog neemt ruim de tijd om de onderzoeksresultaten te bespreken en je vragen te beantwoorden.

Mocht er iets gevonden worden en is nader onderzoek nodig, dan zorgen wij voor een goede overdracht naar je huisarts of medisch specialist. Zo weet je precies waar je aan toe bent en houd je de regie over je eigen gezondheid.

Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan icon
Bodyscan
Basis

Vijf gerichte MRI-scans van je schedel & hersenen, halsvaten, borstkas, bovenbuik en onderbuik. De bodyscan richt zich op het opsporen van risicofactoren en (mogelijke) aandoeningen.

MRI-scan icon
Bodyscan
Plus

Vijf gerichte MRI-scans van je schedel & hersenen, halsvaten, borstkas (thorax), bovenbuik en onderbuik. Daarnaast wordt je hart uitgebreid onderzocht tijdens een uitgebreid cardiologisch onderzoek. Ook wordt je bloed en urine onderzocht door middel van een laboratoriumonderzoek.

MRI-scan icon
Bodyscan
Excellent

Vijf gerichte MRI-scans van je schedel & hersenen, halsvaten, borstkas (thorax), bovenbuik en onderbuik. Daarnaast wordt je hart uitgebreid onderzocht tijdens een uitgebreid cardiologisch onderzoek en wordt je bloed en urine onderzocht door middel van een laboratoriumonderzoek. Ook wordt je huid uitgebreid onderzocht tijdens een dermatologisch onderzoek (huidonderzoek).

 

Meer artikelen over MRI-scan hoofd

In 6 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Dit is waarom klanten voor ons kiezen.
 
‘Preventief medisch onderzoek geeft mij inzicht in mijn gezondheid. Door mij regelmatig preventief te laten onderzoeken hoop ik gezond oud te worden.’
- Brigitte Baggliaca
Wij helpen je graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30
Ik wil graag iemand spreken Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30