Hoe bescherm ik me tegen de zon en hoe vaak moet ik me insmeren?

Hoe bescherm ik me tegen de zon en hoe vaak moet ik me insmeren?


Voorkomen is beter dan genezen, daarom is het vermijden van veel en intensief zonlicht het verstandigst. Vooral verbranden en veel zonexpositie in één keer dient voorkomen te worden. Zonnebrandcrèmes zijn er niet om langer in de zon te kunnen blijven, maar om te beschermen als het niet anders kan. Zonnebrandmiddelen bevatten filters die UV-straling absorberen of weerkaatsen. Op het product staat een Sun Protection Factor (SPF) vermeld. Hoe hoger deze factor, hoe meer bescherming.

Verstandig is om ook te kijken of het middel naast bescherming voor UVB  bescherming biedt tegen UVA. Tevens moet voor een goede bescherming dikker en vaker gesmeerd worden dan men gewend is, ongeveer 30 tot 40 ml per keer. Breng dit egaal op de huid aan en herhaal dit om de paar uur. Zwemmen, afdouchen, afdrogen en transpireren zorgen ervoor dat er nog vaker gesmeerd moet worden. Maar zelfs met een zonnebrandmiddel kan men niet onbeperkt in de zon blijven. De zon is het krachtigst tussen 12:00 en 16:00 uur, hou hier dus rekening mee!

Heb je een vraag?

We streven ernaar binnen één werkdag contact met je op te nemen

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk jezelf goed te laten voorlichten over preventief medisch onderzoek, zoals de Total Body Scan. Weten wat de beperkingen, of de voor- en nadelen zijn van bepaalde onderzoeks- methodes voorkomt een verkeerde verwachting.

Altijd een kliniek in de buurt