Huidkanker komt steeds vaker voor, waar komt dat door?

De laatste tijd is het onderwerp ‘’huidkanker’’ veel in het nieuws. Waar komt dat door?


Huidkanker komt steeds vaker voor; zonexpositie en vergrijzing zijn hiervan o.a. de oorzaken. Maar liefst 1 op de 6 Nederlanders krijgt huidkanker. In de lente- zomerperiode begeven veel mensen zich onbeschermd in de zon, wat de risico’s op huidkanker vergroot.
Als u hoort dat u huidkanker heeft maakt u dat erg ongerust. Het is daarom goed te weten dat er verschillende soorten huidkanker bestaan en dat die niet allemaal even gevaarlijk zijn.

Verdachte plekjes kunnen zowel gekleurd als ongekleurd zijn, soms schilferend en soms rood en glad met een duidelijke rand. Ook kan er sprake zijn van veranderingen in een bestaande moedervlek of een nieuwe moedervlek. Bij het huidonderzoek worden de plekjes bekeken en de dermatoloog kan u vertellen of het plekje mogelijk huidkanker kan zijn of kan veroorzaken. 

Heb je een vraag?

We streven ernaar binnen één werkdag contact met je op te nemen

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk jezelf goed te laten voorlichten over preventief medisch onderzoek, zoals de Total Body Scan. Weten wat de beperkingen, of de voor- en nadelen zijn van bepaalde onderzoeks- methodes voorkomt een verkeerde verwachting.

Altijd een kliniek in de buurt