Gezonde voeding

Om ervoor te zorgen dat je zo gezond mogelijk blijft, is het belangrijk dat je gezond en gevarieerd eet. Aan het einde van het jaar staan er vaak veel feestjes en feestdagen gepland, die het gezonde eten moeilijker kunnen maken.

In de onderstaande blogs vind je informatie je helpen om in het laatste deel van het jaar toch gezond te eten. Ze geven tips over hoe je bijvoorbeeld je cholesterol kunt verlagen, maar ook over hoe je tijdens de feestdagen toch een gezonde en vooral lekkere maaltijd op tafel kunt zetten.

Cholesterol verlagen

Een te hoog cholesterolniveau kan de kans op hart- en vaatproblemen verhogen. Het goede nieuws is dat je je cholesterol op een natuurlijke manier kunt verlagen, zonder medicatie. Een gezonde voedingskeuze is hierbij van groot belang.

Lees meer

Is rood vlees gezond?

Rood vlees roept gemengde reacties op online. Sommigen wijzen op mogelijke gezondheidsrisico's, maar het bevat ook belangrijke voedingsstoffen zoals eiwitten, ijzer, zink en vitamine B12, volgens voedingsdeskundigen.

Lees meer

Minder zout eten

85% van de Nederlanders eet te veel zout. En daar is je hart niet blij mee. Cardioloog Roland de Jong legt uit waarom het een slim idee is om eens kritisch te kijken naar de etiketten van alle voedingsmiddelen die je koopt.

Lees meer

Gezonde voeding & feestdagen

De feestdagen staan bekend om overvloedig eten en drinken, maar dit kan nadelig zijn voor ons lichaam. Kunnen we gezelligheid en gezondheid combineren tijdens het kerstdiner? Cardioloog dr. Roland de Jong deelt inzichten in gezonde opties.

Lees meer

Wij helpen je graag verder.

Mis geen nieuws meer

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, aanbiedingen en meer.