Hersenbloeding | Prescan
Home Kennisbank Hoofd Hersenbloeding

Hersenbloeding

Een hersenbloeding is een bloeding in het hoofd, die op verschillende plaatsen kan optreden.

In de schedel bevinden zich de hersenen, met daaromheen de hersenvliezen. En overal zitten vaten van waaruit een bloeding kan ontstaan. Bij ouderen is er vaak een relatie met hart- en vaatziekten, met als belangrijkste daarvan een hoge bloeddruk of roken. Bij jongeren zijn het meestal aangeboren vaatafwijkingen, zoals een misvorming of uitstulping (aneurysma) van de vaten, die de bloeding veroorzaken. De symptomen hangen sterk af van de plaats van de bloeding, en de functie van het getroffen hersendeel. Meestal treedt er een acute uitval van hersenfuncties op, soms voorafgegaan door een acute heftige hoofdpijn.

Symptomen
De volgende symptomen kunnen duiden op een hersenbloeding.
  • Wegrakingen
  • Acuut wazig zien
  • Ochtend braken
  • Geen gevoel in het lichaam
  • Een plotselinge hevige hoofdpijn
Toon meer
Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan icon
MRI-scan
Hoofd (schedel & hersenen)

Tijdens een MRI-scan van je schedel & hersenen krijg je inzicht in mogelijke afwijkingen in de hersenen zoals een herseninfarct, holte ontsteking of mogelijke risicofactoren.

MRI-scan icon
MRI-scan
Bovenbuik

Door de beelden van de MRI-scan krijgt de radioloog een goed beeld van de organen buik: lever, alvleesklier, milt, nieren, galblaas (indien leeg, niet altijd goed te boordelen), bijnieren en vergrote lymfeklieren. Ook kan een buikwandbreuk (grof) of verwijding van de aorta (aneurysma) worden gezien.

MRI-scan icon
mri scan rug wat is dat
MRI-scan
Rug (gehele wervelkolom)

Door de beelden van de MRI-scan rug krijgt de radioloog een goed beeld van de mogelijke aanwezigheid van slijtage (artrose), botafwijkingen, hernia, wervelkanaalvernauwing, compressie op de zenuwen en standsafwijkingen (scoliose).

In 6 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Wij helpen je graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30
Ik wil graag iemand spreken Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30