Home Kennisbank Hoofd

Hoofd

Ons hoofd bestaat uit de schedel en de hersenen. De schedel is de harde beschermlaag van de hersenen, neus, mond, oren en ogen en bestaat uit ruim 22 botten. De hersenen zijn het centrum van het menselijke zenuwstelsel, en bepalen onder andere onze gedachten en bewegingen.

Oorzaak hoofdpijn

Hoofdpijn is een veelvoorkomende klacht. In Nederland heeft dagelijks 4% van de mensen last van hoofdpijn. Meestal heeft hoofdpijn een redelijk onschuldige oorzaak zoals clusterhoofdpijn, spanningshoofdpijn en migraine. Desondanks is het erg vervelend en kan je belemmeren in je dagelijkse activiteiten. In enkele gevallen heeft hoofdpijn een minder onschuldige oorzaak zoals een hersenbloeding of herseninfarct.

Klachten
Wanneer je langer dan een week last hebt van de volgende klachten is het verstandig om naar de huisarts te gaan.
  • Clusterhoofdpijn
  • Spanningshoofdpijn
  • Migraine
  • Nekklachten
  • Verminderde eetlust
Toon meer
Meer informatie
Hersenbloeding

Een hersenbloeding is een bloeding in het hoofd, die op verschillende plaatsen kan optreden.

Atherosclerose

Uit cijfers van de Hartstichting blijkt dat er dagelijks 57 vrouwen en 50 mannen in Nederland sterven als gevolg van hart- en vaatziekten.…

Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan
Hoofd

Een MRI-scan hoofd (schedel en hersenen) kan duidelijkheid geven over de oorzaak van hoofd gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

MRI-scan
Nekwervels

Een MRI-scan van je nekwervels kan duidelijkheid geven over de oorzaak van nek gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten..

MRI-scan
Rug (gehele wervelkolom)

Een MRI-scan van je rug kan duidelijkheid geven over de oorzaak van rug gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

In 5 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Wij helpen je graag verder.