Home Kennisbank MRI-scan MRI-scan onderbuik

MRI-scan onderbuik

Bij een MRI-scan onderbuik worden er beelden gemaakt van de verschillende organen in de onderbuik: de blaas, baarmoeder, eierstokken, prostaat. De beelden kunnen meer duidelijkheid geven over de aanwezigheid van bijvoorbeeld cysten, tumoren of ontstekingen.

MRI-scan

Met behulp van een groot magnetisch veld worden honderden beelden van je lichaam gemaakt. Een arts kan zo sneller meer duidelijkheid krijgen over een eventuele afwijking of aandoening aan een van de organen bij de buik (blaas, baarmoeder, eierstokken, prostaat).

Tijdens het onderzoek

Voor het maken van MRI beelden van de buik ga je door een MRI-scanner. Je ligt tijdens het scannen op een aangename bank, die in een soort tunnel wordt geschoven. De tunnel is aan zowel de voorzijde als de achterzijde open. Wanneer je het eng vindt om in de tunnel te liggen, is het mogelijk dat een begeleider mee de MRI ruimte ingaat. Een verpleegkundige staat je bij om informatie te geven en je zo nodig gerust te stellen. Verder beschik je tijdens de MRI-scan over een bel, die je in noodgevallen kunt gebruiken om de scan te onderbreken.

Kenmerken MRI-scan onderbuik
  • 30 minuten
  • Direct de uitslag
  • Gedetailleerder dan een röntgenfoto
  • Brengt de onderbuik laag voor laag in beeld
  • Scan op basis van magnetische velden en radiogolven
Toon meer
Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan
Hoofd

Een MRI-scan hoofd (schedel en hersenen) kan duidelijkheid geven over de oorzaak van hoofd gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

MRI-scan
Bovenbuik

Een MRI-scan van je bovenbuik brengt de bovenbuikorganen in beeld en kan afwijkingen aan deze organen opsporen of juist uitsluiten.

MRI-scan
Rug (gehele wervelkolom)

Een MRI-scan van je rug kan duidelijkheid geven over de oorzaak van rug gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

In 5 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Wij helpen je graag verder.