Scan van de onderbuik | Prescan
Home Kennisbank Een MRI-scan: wat houdt het in MRI-scan onderbuik & bekken

MRI-scan onderbuik

Bij een MRI-scan onderbuik worden er beelden gemaakt van de verschillende organen in de onderbuik: de blaas, baarmoeder, eierstokken, prostaat. De beelden kunnen meer duidelijkheid geven over de aanwezigheid van bijvoorbeeld cysten, tumoren of ontstekingen.

MRI-scan

Met behulp van een groot magnetisch veld worden honderden beelden van je lichaam gemaakt. Een arts kan zo sneller meer duidelijkheid krijgen over een eventuele afwijking of aandoening aan een van de organen bij de buik (blaas, baarmoeder, eierstokken, prostaat).

Tijdens het onderzoek

Voor het maken van MRI beelden van de buik ga je door een MRI-scanner. Je ligt tijdens het scannen op een aangename bank, die in een soort tunnel wordt geschoven. De tunnel is aan zowel de voorzijde als de achterzijde open. Wanneer je het eng vindt om in de tunnel te liggen, is het mogelijk dat een begeleider mee de MRI ruimte ingaat. Een verpleegkundige staat je bij om informatie te geven en je zo nodig gerust te stellen. Verder beschik je tijdens de MRI-scan over een bel, die je in noodgevallen kunt gebruiken om de scan te onderbreken.

Kenmerken MRI-scan onderbuik
  • 30 minuten
  • Direct de uitslag
  • Gedetailleerder dan een röntgenfoto
  • Brengt de onderbuik laag voor laag in beeld
  • Scan op basis van magnetische velden en radiogolven
Toon meer
Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan icon
MRI-scan
Hoofd (schedel & hersenen)

Tijdens een MRI-scan van je schedel & hersenen krijg je inzicht in mogelijke afwijkingen in de hersenen zoals een herseninfarct, holte ontsteking of mogelijke risicofactoren.

MRI-scan icon
MRI-scan
Bovenbuik

Door de beelden van de MRI-scan krijgt de radioloog een goed beeld van de organen buik: lever, alvleesklier, milt, nieren, galblaas (indien leeg, niet altijd goed te boordelen), bijnieren en vergrote lymfeklieren. Ook kan een buikwandbreuk (grof) of verwijding van de aorta (aneurysma) worden gezien.

MRI-scan icon
mri scan rug wat is dat
MRI-scan
Rug (gehele wervelkolom)

Door de beelden van de MRI-scan rug krijgt de radioloog een goed beeld van de mogelijke aanwezigheid van slijtage (artrose), botafwijkingen, hernia, wervelkanaalvernauwing, compressie op de zenuwen en standsafwijkingen (scoliose).

In 6 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Wij helpen je graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30
Ik wil graag iemand spreken Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30