Home Kennisbank Nek Chronische nekpijn

Chronische nekpijn

Chronische nekpijn kan verschillende achtergronden hebben. Het is belangrijk de juiste oorzaak te achterhalen, die vormt immers de sleutel tot een succesvolle behandeling. Soms duurt dat lang en daardoor kan tijdelijke nekpijn langzaam overgaan in chronische nekklachten. Voor iemand die aan chronische nekpijn leidt, is dat moeilijk te verteren. De pijn kan immers het hele leven beheersen.

Oorzaken chronische nekpijn
Chronische nekpijn kan diverse oorzaken hebben:
  • Buitensporige fysieke belasting
  • Psychosociale stress
  • Een hernia
  • Gordelroos
  • Een kwaadaardig gezwel
Toon meer
Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan icon
MRI-scan
Bovenste deel wervelkolom (cervicale wervels)

Door de beelden van de MRI-scan krijgt de radioloog een goed beeld van de mogelijke aanwezigheid van slijtage (artrose), botafwijkingen, hernia, wervelkanaalvernauwing, compressie op de zenuwen en myelum (ruggenmerg)afwijkingen bij je nekwervels.

MRI-scan icon
mri scan rug wat is dat
MRI-scan
Rug (gehele wervelkolom)

Door de beelden van de MRI-scan rug krijgt de radioloog een goed beeld van de mogelijke aanwezigheid van slijtage (artrose), botafwijkingen, hernia, wervelkanaalvernauwing, compressie op de zenuwen en standsafwijkingen (scoliose).

MRI-scan icon
MRI-scan
Hoofd (schedel & hersenen)

Tijdens een MRI-scan van je schedel & hersenen krijg je inzicht in mogelijke afwijkingen in de hersenen zoals een herseninfarct, holte ontsteking of mogelijke risicofactoren.

In 6 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Wij helpen je graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30
Ik wil graag iemand spreken Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30