Home Kennisbank Nek Chronische nekpijn

Chronische nekpijn

Chronische nekpijn kan verschillende achtergronden hebben. Het is belangrijk de juiste oorzaak te achterhalen, die vormt immers de sleutel tot een succesvolle behandeling. Soms duurt dat lang en daardoor kan tijdelijke nekpijn langzaam overgaan in chronische nekklachten. Voor iemand die aan chronische nekpijn leidt, is dat moeilijk te verteren. De pijn kan immers het hele leven beheersen.

Oorzaken chronische nekpijn
Chronische nekpijn kan diverse oorzaken hebben:
  • Buitensporige fysieke belasting
  • Psychosociale stress
  • Een hernia
  • Gordelroos
  • Een kwaadaardig gezwel
Toon meer
Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan
Nekwervels

Een MRI-scan van je nekwervels kan duidelijkheid geven over de oorzaak van nek gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten..

MRI-scan
Rug

Een MRI-scan van je rug kan duidelijkheid geven over de oorzaak van rug gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

MRI-scan
Hoofd

Een MRI-scan hoofd (schedel en hersenen) kan duidelijkheid geven over de oorzaak van hoofd gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

In 5 stappen volledig inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Wij helpen je graag verder.