arrow_left_altNaar overzicht

Preventief gezondheidsonderzoek

In een tijd waarin gezondheid steeds meer centraal staat in ons leven, speelt preventief gezondheidsonderzoek een cruciale rol. Het vroegtijdig opsporen van ziekten en aandoeningen kan niet alleen levens redden, maar ook de kwaliteit van leven aanzienlijk verbeteren.

Wat is Preventief gezondheidsonderzoek?

Preventief gezondheidsonderzoek, ook bekend als health check of screening, omvat het uitvoeren van medische tests en onderzoeken voordat symptomen van een ziekte zich voordoen. Het doel is om aandoeningen vroegtijdig te detecteren of het risico op het ontwikkelen van bepaalde ziekten te beoordelen. Door vroegtijdige opsporing kunnen behandelingen eerder worden gestart, wat in veel gevallen de prognose verbetert.

Voordelen van Preventief Onderzoek

  • Vroege detectie: Veel ziekten, zoals kanker en hart- en vaatziekten, hebben een betere prognose als ze vroeg worden ontdekt.
  • Preventie: Door risicofactoren zoals hoge bloeddruk of cholesterol vroegtijdig te identificeren, kunnen preventieve maatregelen worden genomen om ziekten te voorkomen.
  • Gemoedsrust: Voor veel mensen biedt het weten dat ze gezond zijn, of juist het kennen van hun gezondheidsrisico's, een belangrijke gemoedsrust.

Preventief gezondheidsonderzoek bij Prescan

Bij prescan voeren we verschillende soorten preventief gezondheidsonderzoek uit. De methodes waar wij gebruik van maken zijn MRI-onderzoek, dermatologisch, cardiologisch en laboratoriumonderzoek. Je kunt bij ons terecht zonder verwijzing van je huisarts en je krijgt in de meeste gevallen dezelfde dag de uitslag van je onderzoek. Deze wordt samen met jou en één van onze medisch specialisten besproken. 

Bekijk onze preventieve onderzoeken

Wij helpen je graag verder.

Mis geen nieuws meer

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, aanbiedingen en meer.