De bodyscan
De Bodyscan omvat een uitgebreid preventief medisch onderzoek met vijf gerichte MRI-scans van cruciale lichaamsgebieden: de hersenen, halsvaten, borstkas, bovenbuik, en onderbuik. Deze vijf gerichte scans bieden inzicht in je gezondheid en worden beoordeeld door medisch specialisten, met de uitslag beschikbaar op dezelfde dag. Het basis onderzoek is uit te breiden met dermatologisch, cardiologisch en laboratoriumonderzoek.
Waarom een bodyscan
De Bodyscan Basis is bedoeld om een alomvattend inzicht te geven in je gezondheidstoestand, mogelijke risicofactoren te identificeren, en is een proactieve stap naar het behouden of verbeteren van je welzijn. Het stelt je in staat om de regie over je eigen gezondheid te nemen door vroegtijdig aandoeningen op te sporen.
Hoe verloopt een bodyscan
De totale sessie duurt ongeveer 60 minuten.
Je ondergaat in één sessie vijf MRI-scans. Tijdens de scans lig je op een comfortabele bank die in een MRI-tunnel schuift. Om het geluid van de scanner te dempen krijg je een koptelefoon om naar muziek te luisteren.
Meer informatie
Preventief medisch onderzoek is er in verschillende vormen. Om een beeld te krijgen van je algehele gezondheid, bieden wij een bodyscan aan.
Een bodyscan – ook wel bekend als total body scan, gezondheidsscan of full body scan – geeft inzicht in je huidige gezondheidssituatie. Daarnaast kan het ook een verklaring geven voor eventuele klachten. Hierdoor kunnen aandoeningen in een vroeg stadium worden gesignaleerd.
Een bodyscan bestaat uit MRI-scans van je belangrijkste organen en bloedvaten en kan worden uitgebreid met gerichte onderzoeken zoals een hartonderzoek, huidonderzoek en laboratoriumonderzoek. Iedereen is anders, daarom stellen we een preventieve gezondheidscheck op maat samen. De kosten van een bodyscan zijn per onderzoeksprogramma verschillend. Bekijk ons onderzoeken overzicht voor de actuele prijzen.
Hoe betrouwbaar is een bodyscan
De Bodyscan Basis biedt betrouwbare informatie over de gezondheidstoestand van verschillende lichaamsgebieden. Hoewel het een gedetailleerd overzicht geeft, zijn er beperkingen met betrekking tot de beoordeling van de functionele werking van organen en zeer kleine afwijkingen.
Dit zien we wel
- Grote afwijkingen in de hersenen, halsvaten, borstkas, bovenbuik, en onderbuik
- Structurele afwijkingen zoals fracturen, ontstekingen, en bepaalde soorten tumoren
Dit zien we minder goed of niet
- Functionele werking van de organen
- Klachten die specifiek zijn voor houding of situatie
- Zeer kleine afwijkingen zoals tumoren kleiner dan de scanresolutie toelaat
- Specifieke aandoeningen zoals botontkalking (osteoporose) en spierreuma