arrow_left_altNaar overzicht

Lichaamsscan van Prescan

Een bodyscan, oftewel lichaamsscan, van Prescan geeft inzicht in je gezondheid. Prescan werkt voor het lichamelijk onderzoek met de beste apparaten en zeer vakkundige specialisten.

De bodyscan

De Bodyscan omvat een uitgebreid preventief medisch onderzoek met vijf gerichte MRI-scans van cruciale lichaamsgebieden: de hersenen, halsvaten, borstkas, bovenbuik, en onderbuik. Deze vijf gerichte scans bieden inzicht in je gezondheid en worden beoordeeld door medisch specialisten, met de uitslag beschikbaar op dezelfde dag. Het basis onderzoek is uit te breiden met dermatologisch, cardiologisch en laboratoriumonderzoek.

Waarom een bodyscan

De Bodyscan Basis is bedoeld om een alomvattend inzicht te geven in je gezondheidstoestand, mogelijke risicofactoren te identificeren, en is een proactieve stap naar het behouden of verbeteren van je welzijn. Het stelt je in staat om de regie over je eigen gezondheid te nemen door vroegtijdig aandoeningen op te sporen.

Hoe verloopt een bodyscan

De totale sessie duurt ongeveer 60 minuten.
Je ondergaat in één sessie vijf MRI-scans. Tijdens de scans lig je op een comfortabele bank die in een MRI-tunnel schuift. Om het geluid van de scanner te dempen krijg je een koptelefoon om naar muziek te luisteren.

Hoe betrouwbaar is een bodyscan

De Bodyscan Basis biedt betrouwbare informatie over de gezondheidstoestand van verschillende lichaamsgebieden. Hoewel het een gedetailleerd overzicht geeft, zijn er beperkingen met betrekking tot de beoordeling van de functionele werking van organen en zeer kleine afwijkingen.

Dit zien we wel

  • Grote afwijkingen in de hersenen, halsvaten, borstkas, bovenbuik, en onderbuik
  • Structurele afwijkingen zoals fracturen, ontstekingen, en bepaalde soorten tumoren

Dit zien we minder goed of niet

  • Functionele werking van de organen
  • Klachten die specifiek zijn voor houding of situatie
  • Zeer kleine afwijkingen zoals tumoren kleiner dan de scanresolutie toelaat
  • Specifieke aandoeningen zoals botontkalking (osteoporose) en spierreuma

Wij helpen je graag verder.

Mis geen nieuws meer

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, aanbiedingen en meer.