Home Veelgestelde vragen Preventief Medisch Onderzoek

Preventief Medisch Onderzoek

De naam zegt het eigenlijk al: preventief medisch onderzoek is een medische check voordat er, in de meeste gevallen, überhaupt klachten aanwezig zijn.

Met een preventief medisch onderzoek, zoals de Total Body Scan van Prescan, kunnen aandoeningen of risicofactoren in vroeg stadium ontdekt worden.

Meer informatie

Bijna iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving waarbij een aandoening pas aan het licht kwam in een vergevorderd stadium. De reguliere zorg is in Nederland zo ingericht dat er vaak pas zorg mogelijk is wanneer er al lichamelijke klachten zijn. Terwijl de kans op genezing veel groter is als eventuele aandoeningen zo vroeg mogelijk ontdekt worden.

Het doel van een preventief medisch onderzoek is om gezondheidsproblemen in en zo vroeg mogelijk stadium te ontdekken. Op die manier helpt Prescan met het vaststellen van de juiste behandeling. Ook als je al wel klachten hebt dan kun je ervoor kiezen om een onderzoek bij Prescan te laten doen. Als je dit in een ziekenhuis laat doen dan kan het maar zo zijn dat je niet direct geholpen kunt worden. Bij Prescan zijn er geen wachtlijsten, je kunt altijd meteen geholpen worden.

Soorten preventief medisch onderzoek
Prescan biedt verschillende soorten preventief medisch onderzoek.
  • Total Body Scan
  • MRI-scans
  • Gerichte onderzoeken
Meer informatie:
Lichaamsscan van Prescan

Een lichaamsscan van Prescan geeft inzicht in je gezondheid. Prescan werkt voor het lichamelijk onderzoek met de beste apparaten en zeer…

Bodyscan

Wil je zekerheid over je gezondheid? Bij Prescan krijg je door de Total Body Scan meer inzicht in je gezondheid. Met de Total Body Scan…

In 5 stappen volledig inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan
Hoofd

Een MRI-scan van je schedel en hersenen kan duidelijkheid geven over de oorzaak van hoofd gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

MRI-scan
Bovenbuik

Een MRI-scan van je bovenbuik brengt de bovenbuikorganen in beeld en kan afwijkingen aan deze organen opsporen of juist uitsluiten.

MRI-scan
Rug

Een MRI-scan van je rug kan duidelijkheid geven over de oorzaak van rug gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

Wij helpen je graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma. t/m vr. van 8:00 tot 20:00
Ik wil graag iemand spreken Ma. t/m vr. van 8:00 tot 20:00