Gezondheidscheck | Prescan
Home Kennisbank Preventief Medisch Onderzoek

Preventief Medisch Onderzoek

De naam zegt het eigenlijk al: preventief medisch onderzoek is een medische check voordat er, in de meeste gevallen, überhaupt klachten aanwezig zijn.

Met een preventief medisch onderzoek, zoals de bodyscan van Prescan, kunnen aandoeningen of risicofactoren in vroeg stadium ontdekt worden.

Meer informatie

Bijna iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving waarbij een aandoening pas aan het licht kwam in een vergevorderd stadium. De reguliere zorg is in Nederland zo ingericht dat er vaak pas zorg mogelijk is wanneer er al lichamelijke klachten zijn. Terwijl de kans op genezing veel groter is als eventuele aandoeningen zo vroeg mogelijk ontdekt worden.

Het doel van een preventief medisch onderzoek is om gezondheidsproblemen in en zo vroeg mogelijk stadium te ontdekken. Op die manier helpt Prescan met het vaststellen van de juiste behandeling. Ook als je al wel klachten hebt dan kun je ervoor kiezen om een onderzoek bij Prescan te laten doen. Als je dit in een ziekenhuis laat doen dan kan het maar zo zijn dat je niet direct geholpen kunt worden. Bij Prescan zijn er geen wachtlijsten, je kunt altijd meteen geholpen worden.

Soorten preventief medisch onderzoek
Prescan biedt verschillende soorten preventief medisch onderzoek.
  • Bodyscan
  • MRI-scans
  • Gerichte onderzoeken
Meer informatie
Lichaamsscan van Prescan

Een lichaamsscan van Prescan geeft inzicht in je gezondheid. Prescan werkt voor het lichamelijk onderzoek met de beste apparaten en zeer…

Client ligt op bank MRI-scanner voor bodyscan of MRI-scan bij de Prescan kliniek in Rheine.
Bodyscan

Een bodyscan - ook wel bekend als health check of total body scan - is een preventief medisch onderzoek. Het doel van preventief medisch…

Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan icon
MRI-scan
Hoofd (schedel & hersenen)

Tijdens een MRI-scan van je schedel & hersenen krijg je inzicht in mogelijke afwijkingen in de hersenen zoals een herseninfarct, holte ontsteking of mogelijke risicofactoren.

MRI-scan icon
MRI-scan
Bovenbuik

Door de beelden van de MRI-scan krijgt de radioloog een goed beeld van de organen buik: lever, alvleesklier, milt, nieren, galblaas (indien leeg, niet altijd goed te boordelen), bijnieren en vergrote lymfeklieren. Ook kan een buikwandbreuk (grof) of verwijding van de aorta (aneurysma) worden gezien.

MRI-scan icon
mri scan rug wat is dat
MRI-scan
Rug (gehele wervelkolom)

Door de beelden van de MRI-scan rug krijgt de radioloog een goed beeld van de mogelijke aanwezigheid van slijtage (artrose), botafwijkingen, hernia, wervelkanaalvernauwing, compressie op de zenuwen en standsafwijkingen (scoliose).

In 6 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Wij helpen je graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30
Ik wil graag iemand spreken Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30