Home Kennisbank Preventief Medisch Onderzoek Bodyscan

Bodyscan

Een bodyscan - ook wel bekend als health check of total body scan - is een preventief medisch onderzoek. Het doel van preventief medisch onderzoek is het signaleren van risicofactoren en (mogelijke) aandoeningen. Waar en wanneer je dat wilt, zonder verwijzing.

Wat is een bodyscan?

Preventief medisch onderzoek kan door middel van een bodyscan, bestaande uit vijf gerichte MRI-scans van: schedel & hersenen, halsvaten, borstkas, bovenbuik en onderbuik. 

Niet alle risicofactoren zijn op een MRI-scan zichtbaar. Daarom bieden wij ook uitgebreide onderzoeksprogramma's aan met een cardiologisch-, dermatologisch- en laboratoriumonderzoek. Alle onderzoeken worden beoordeeld door medisch specialisten. Je krijgt direct de uitslag en jouw MRI-beelden zijn voor jou altijd toegankelijk en eenvoudig te delen. Zo krijg je direct inzicht in je gezondheid.

 

Wat kost een bodyscan?

Je kunt uit drie verschillende bodyscans kiezen: basis, plus en excellent*. De kosten zijn afhankelijk van het aantal onderzoeken, er is al een body scan vanaf €990,-. Via onze bodyscan vergelijker kun je eenvoudig zien welke scan voor jou geschikt is.

*Deze pakketten kunnen op maat gemaakt worden en worden uitgebreid met gerichte onderzoeken.

De bodyscan plus: het meestgekozen onderzoek

Ruim 39% van onze cliënten kiest voor de bodyscan plus. Dit onderzoek omvat vijf gerichte MRI-scans van: schedel & hersenen, halsvaten, borstkas, bovenbuik en onderbuik, een uitgebreid cardiologisch onderzoek en een laboratoriumonderzoek van je bloed, urine en ontlasting.

Welke organen worden onderzocht bij een bodyscan?
De volgende organen en bloedvaten kunnen worden onderzocht.
  • Hart
  • Longen
  • Lever
  • Milt
  • Urineblaas
Toon meer
Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan icon
MRI-scan
Hoofd (schedel & hersenen)

Tijdens een MRI-scan van je schedel & hersenen krijg je inzicht in mogelijke afwijkingen in de hersenen zoals een herseninfarct, holte ontsteking of mogelijke risicofactoren.

MRI-scan icon
MRI-scan
Bovenbuik

Door de beelden van de MRI-scan krijgt de radioloog een goed beeld van de organen buik: lever, alvleesklier, milt, nieren, galblaas (indien leeg, niet altijd goed te boordelen), bijnieren en vergrote lymfeklieren. Ook kan een buikwandbreuk (grof) of verwijding van de aorta (aneurysma) worden gezien.

MRI-scan icon
mri scan rug wat is dat
MRI-scan
Rug (gehele wervelkolom)

Door de beelden van de MRI-scan rug krijgt de radioloog een goed beeld van de mogelijke aanwezigheid van slijtage (artrose), botafwijkingen, hernia, wervelkanaalvernauwing, compressie op de zenuwen, standsafwijkingen (scoliose) en myelium (ruggenmerg) afwijkingen.

In 6 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Wij helpen je graag verder.