Home Veelgestelde vragen Preventief Medisch Onderzoek Bodyscan

Bodyscan

Een volledige bodyscan onderzoekt alle belangrijke organen en bloedvaten. Je krijgt met een total bodyscan inzicht in je lichaam en gezondheid.

Wat is een bodyscan?

Een bodyscan houdt in dat er door middel van een MRI-scanner beelden worden gemaakt van je belangrijkste organen en bloedvaten. MRI staat voor Magnetic Resonance Imaging. Door middel van een grote magneet en radiogolven krijgt de MRI-scanner signalen van het lichaam die door een computer omgezet worden in beelden. Tijdens het scannen worden er duizenden beelden gemaakt. Bij Prescan zijn er verschillende total bodyscan pakketten. Op basis van een uitgebreide medische intake wordt geadviseerd welke scan voor jou geschikt is.

 

Wat kost een bodyscan?

Je kunt uit vier verschillende total body scans kiezen: basis, plus, excellent en premium*. De kosten zijn afhankelijk van het aantal onderzoeken, er is al een total body scan vanaf €990,-. Via onze total bodyscan vergelijker kun je eenvoudig zien welke scan voor jou geschikt is.

*Deze pakketten kunnen op maat gemaakt worden en worden uitgebreid met gerichte onderzoeken.

De total body scan plus: het meestgekozen onderzoek

Ruim 39% van onze cliënten kiest voor de total body scan plus. Dit onderzoek omvat MRI-scans van je schedel en hersenen, halsvaten, longen, bovenbuik- en onderbuikorganen, een cardiologisch onderzoek en een laboratoriumonderzoek van je bloed, urine en ontlasting.

Welke organen worden onderzocht bij een bodyscan?
De volgende organen en bloedvaten kunnen worden onderzocht.
  • Hart
  • Longen
  • Lever
  • Milt
  • Urineblaas
Toon meer
In 5 stappen volledig inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan
Hoofd

Een MRI-scan hoofd (schedel en hersenen) kan duidelijkheid geven over de oorzaak van hoofd gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

MRI-scan
Bovenbuik

Een MRI-scan van je bovenbuik brengt de bovenbuikorganen in beeld en kan afwijkingen aan deze organen opsporen of juist uitsluiten.

MRI-scan
Rug

Een MRI-scan van je rug kan duidelijkheid geven over de oorzaak van rug gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

Wij helpen je graag verder.