Lichaamsscan van Prescan | Prescan
Home Kennisbank Preventief Medisch Onderzoek Lichaamsscan van Prescan

Lichaamsscan van Prescan

Een lichaamsscan van Prescan geeft inzicht in je gezondheid. Prescan werkt voor het lichamelijk onderzoek met de beste apparaten en zeer vakkundige specialisten. Zij onderkennen problemen vaak al in een vroeg stadium, waardoor ze in het algemeen nog goed te behandelen zijn. Bij Prescan kun je direct terecht, ook zonder verwijzing.

Meer informatie

Preventief medisch onderzoek is er in verschillende vormen. Om een beeld te krijgen van je algehele gezondheid, bieden wij een bodyscan aan.

Een bodyscan – ook wel bekend als total body scan, gezondheidsscan of full body scan – geeft inzicht in je huidige gezondheidssituatie. Daarnaast kan het ook een verklaring geven voor eventuele klachten. Hierdoor kunnen aandoeningen in een vroeg stadium worden gesignaleerd.

Een body scan bestaat uit MRI-scans van je belangrijkste organen en bloedvaten en kan worden uitgebreid met gerichte onderzoeken zoals een hartonderzoek, maag- en darmonderzoek en laboratoriumonderzoek. Iedereen is anders, daarom stellen we een preventieve gezondheidscheck op maat samen. De kosten van een bodyscan zijn per onderzoeksprogramma verschillend, er is al een body scan vanaf €1150,-.

Kenmerken lichaamsscan
  • MRI-scans van je belangrijkste organen en bloedvaten
  • Brengt elk plekje, hoe klein dan ook, in beeld
  • Scans op basis van een magnetisch veld
  • Gedetailleerder dan een röntgenfoto
Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan icon
MRI-scan
Hoofd (schedel & hersenen)

Tijdens een MRI-scan van je schedel & hersenen krijg je inzicht in mogelijke afwijkingen in de hersenen zoals een herseninfarct, holte ontsteking of mogelijke risicofactoren.

MRI-scan icon
MRI-scan
Bovenbuik

Door de beelden van de MRI-scan krijgt de radioloog een goed beeld van de organen buik: lever, alvleesklier, milt, nieren, galblaas (indien leeg, niet altijd goed te boordelen), bijnieren en vergrote lymfeklieren. Ook kan een buikwandbreuk (grof) of verwijding van de aorta (aneurysma) worden gezien.

MRI-scan icon
mri scan rug wat is dat
MRI-scan
Rug (gehele wervelkolom)

Door de beelden van de MRI-scan rug krijgt de radioloog een goed beeld van de mogelijke aanwezigheid van slijtage (artrose), botafwijkingen, hernia, wervelkanaalvernauwing, compressie op de zenuwen en standsafwijkingen (scoliose).

In 6 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Wij helpen je graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30
Ik wil graag iemand spreken Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30