‘Door Prescan ben ik nóg gemotiveerder om gezond te blijven’

13 november 2023 leestijd 4 minuten

Gezonde voeding en drie tot vier keer in de week sporten: Stephan Andeweg (40) uit Roosendaal was altijd al bezig met een gezonde levensstijl. Afgelopen zomer kreeg hij ineens last van zijn blaas. Meerdere onderzoeken volgden, maar daar kwam niets uit. Hoewel Stephans klachten verdwenen, bleef hij zich toch zorgen maken. "Ik wilde weten hoe het ervoor stond met mijn gezondheid en besloot daarom naar Prescan te gaan. En gelukkig was de uitslag goed. Het was de bevestiging die ik nodig had om mijn zorgen los te laten.”

Stephan is farmaceutisch medewerker in een ziekenhuisapotheek en is daarnaast ondernemer. Hij geeft BBQ-workshops en maakt hierover ook YouTube filmpjes. Hij woont samen met zijn partner en hun hond in Roosendaal.

Ik kon het niet loslaten

In augustus van dit jaar begon Stephan last te krijgen van zijn blaas. “Ik begon opeens veel vaker te plassen, soms wel drie of vier keer per nacht. Ik ging naar de huisarts, die mijn urine testte. Bij die test bleek dat er bloed in mijn urine zat. Achteraf gezien kwam dat waarschijnlijk omdat ik de test deed na een zware krachttraining, en dat er dan wel vaker bloed bij je urine kan zitten. Maar op dat moment schrok ik heel erg. De huisarts heeft me toen doorverwezen naar het ziekenhuis voor een echo van mijn blaas en nieren. Daarop was gelukkig niets te zien, en ook uit het onderzoek bij een uroloog kwam er niets geks naar boven. Dat is natuurlijk positief, maar tegelijkertijd bleef het maar in mijn hoofd spoken, ik kon het niet loslaten.”
Daarop besloot Stephan contact te zoeken met Prescan. “Waarom niet gewoon een keer zo’n preventief onderzoek doen, als ik het kan betalen?” Begin september kon Stephan terecht voor een gerichte MRI-scan van zijn blaas.

Dit onderzoek heeft me bewuster gemaakt over mijn gezondheid.
Stephan Andeweg
Cliënt Prescan

In goede handen

“De eerste ontvangst bij Prescan was erg aangenaam. Iedereen was zeer vriendelijk en begripvol, dat vond ik heel positief. Alles werd stap voor stap aan me uitgelegd, dat was heel fijn en ook interessant. Er werd een MRI-scan van mijn onderbuik gemaakt, daarbij moet je in een tunnel liggen die flink wat lawaai maakt. Ik kreeg een koptelefoon met muziek op om de ervaring aangenamer te maken. Tijdens het onderzoek werd goed naar mijn verhaal geluisterd. Ik voelde me in goede handen en maakte me daardoor geen zorgen. Van het begin tot het einde heb ik mijn ervaring bij Prescan als heel fijn ervaren.”

Na het onderzoek nam de radioloog de resultaten samen met Stephan door. “Na vijf minuten werd ik erbij geroepen, en de eerste woorden van de radioloog waren: “Ik heb niets bijzonders gevonden.” Vervolgens kreeg hij de beelden van de MRI-scan zien. “Ik vond het fascinerend om op deze manier inzicht te krijgen in mijn eigen lichaam. De radioloog legde uit dat de beelden ‘een schoolvoorbeeld waren van hoe een MRI-scan van de blaas eruit hoort te zien’. Dat was natuurlijk heel fijn om te horen. Ik voelde opluchting, ook al had ik de uitslag eigenlijk wel verwacht. Maar dit onderzoek was toch een bevestiging dat ik me geen zorgen meer hoefde te maken.”

‘Ik merkte direct dat ik weer aan leuke dingen ging denken’

Stephans voelde vooral opluchting na zijn bezoek aan Prescan: “Ik merkte direct dat ik weer aan leuke dingen ging denken en niet meer met zorgen over mijn blaas in mijn hoofd zat. Het was echt een geruststelling.”

Stephan is zeer te spreken over zijn ervaring met Prescan. “Hoewel er bij mij geen bijzonderheden werden gevonden, is dat natuurlijk de beste uitkomst. Alles werd gedetailleerd en duidelijk uitgelegd, dat gaf een heel vertrouwd gevoel. Ik zou Prescan absoluut aan anderen aanraden.”

Van het begin tot het einde heb ik mijn ervaring bij Prescan als heel fijn ervaren.
Stephan Andeweg
Cliënt Prescan

‘Het gaat om je gezondheid, wat is er nou belangrijker?’

Het bezoek aan Prescan heeft veel indruk gemaakt op Stephan. “Dit onderzoek heeft me bewuster gemaakt over mijn gezondheid. Het heeft voor mij bevestigd dat ik gezond leef, en ik ben nu nóg gemotiveerder om ook gezond te blijven. Ik wil mensen aanraden om dit minstens eenmaal in hun leven te overwegen, of ze nu preventief handelen of zich zorgen maken. Het gaat om je gezondheid, wat is er nou belangrijker dan dat?”

Kies voor een gerichte MRI-scan

Tijdens een gerichte MRI-scan worden er beelden gemaakt van een specifiek deel van je lichaam. Dit kan bijvoorbeeld je hoofd, rug, nek, schouders, heupen, knieën of ellebogen zijn. Een gerichte MRI-scan kan je helpen om de mogelijke oorzaak van klachten te achterhalen, zodat je de juiste behandeling kunt krijgen. De beelden van de MRI-scan worden beoordeeld door een van onze ervaren radioloog.

De voordelen van een gerichte MRI-scan bij Prescan:

  • Zonder doorverwijzing
  • Binnen 48 uur terecht
  • Dezelfde dag uitslag
  • Beelden en verslag snel beschikbaar
  • Beelden worden beoordeeld door een radioloog
  • Gesprek vind plaats met een radioloog
Meer informatie

Wij helpen je graag verder.

Mis geen nieuws meer

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, aanbiedingen en meer.