MRI-scan knie

Duidelijkheid over knieklachten

Waarom een MRI knie?

Pijnen of klachten aan de knie kunnen verschillende oorzaken hebben. Denk aan een harde klap tegen de knie, een verrekking, een verdraaiing van de knie of een plotselinge beweging waarbij de knie te zwaar wordt belast. Knieproblemen kunnen je ernstig beperken in je dagelijkse functioneren. Daarom is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Hoe eerder hoe liever. 

Iets voor mij?

Als je veel pijn in (een van) je knieën hebt, wil je hier natuurlijk graag snel een oplossing voor. Een MRI scan kan je dan helpen bij het vinden van de oorzaak van deze klachten. Bij Prescan kun je snel en zonder verwijzing terecht voor een MRI scan van de knie.

Voordelen

Bij Prescan kun je vertrouwen op jarenlange ervaring en kwaliteit door middel van een groot team van artsen. Daarnaat beschikt Prescan over een Nazorg afdeling, die je verder helpt wanneer dit nodig is.

Wat is een knie onderzoek met MRI?

Is er iets met de meniscus of het kraakbeen? Zit er vocht in de knie? Met een MRI scan van de knie weet je snel wat er aan de hand is. MRI is een onderzoekstechniek waarbij met behulp van een groot magnetisch veld honderden beelden van je knie worden gemaakt. Een arts krijgt daardoor beter zicht op een eventuele afwijking of aandoening dan bij een röntgenfoto.

Je kunt bij Prescan een MRI Scan Knie laten maken zonder een verwijzing van de huisarts. Je hebt dus geen lange wachttijden. Vaak ben je al binnen een dag aan de beurt. Je krijgt direct na het onderzoek al de uitslag en een deskundig advies van de arts, zodat je meteen weet waar je aan toe bent. Het voordeel is dat je al in een vroeg stadium aan een eventueel behandeltraject kunt beginnen. Dat vergroot de kans op genezing of herstel.

Knie met vocht, meniscus of kraakbeen onderzoek

Wanneer je last hebt van vocht in je knie, is de knie meestal een stuk dikker geworden. Je wilt dan graag meteen de oorzaak weten en ook of je het vocht in de knie kunt laten verwijderen. Een knie met vocht komt veel voor bij mensen met artrose. Maar je kunt er ook last van krijgen als je veel werkt en daardoor je knie overbelast.

Beschadiging van de meniscus is eveneens een veel voorkomende knieblessure. De meniscus is een schokdemper van de knie, die voor stabiliteit van het kniegewricht zorgt. Bij jongere mensen ontstaat een scheur in de meniscus vaak door een sterke verdraaiing van de knie, bijvoorbeeld bij sportactiviteiten (voetbal, hockey, volleybal, handbal). Bij oudere patiënten is dat meestal een gevolg van verzwakking van het weefsel. Een scheur in de meniscus kan dan al ontstaan bij lichte trauma’s, zoals hurken. Het is niet mogelijk om op een röntgenfoto een meniscusscheur vast te stellen. Op een MRI scan van de knie kan dat wel.

Het kraakbeen in de knie fungeert als een soort schokdemper, die zorgt voor een minimale wrijving van het kniegewricht. Beschadiging van het kraakbeek kan veroorzaakt worden door een verzwikking of verdraaiing van de knie of door overbelasting (slijtage/artrose).

Bij chronische of acute knieklachten is het aan te raden een MRI scan van de knie te laten maken. Dit onderzoek kan duidelijkheid geven over bijvoorbeeld de toestand van het kraakbeen, de aanwezigheid van vocht of een eventuele scheur in de meniscus.

Over contrastvloeistof

Bij een MRI-scan van de knie kun je voorafgaand aan het onderzoek contrastvloeistof ingebracht krijgen via een infuus in een bloedvat. Dat is niet pijnlijk. Het gebruik van contrastvloeistof zorgt voor meer contrast op de beelden en kan bijdragen aan een betere diagnose. De contrastvloeistof bevat geen jodium en geeft zeer zelden aanleiding tot bijwerkingen.

Een MRI scan maakt gebruik van een magneetveld en radiofrequente golven. Dat is niet schadelijk voor je gezondheid. Je ligt tijdens het scannen op een aangename bank, die in een soort tunnel wordt geschoven. De tunnel is aan zowel de voorzijde als de achterzijde open. Wanneer je het eng vindt om in de tunnel te liggen, is het mogelijk dat een begeleider mee de MRI ruimte ingaat. Een verpleegkundige staat je bij om informatie te geven en je zo nodig gerust te stellen. Verder beschik je tijdens de MRI scan over een bel, die je in noodgevallen kunt gebruiken om de scan te onderbreken.   

Wat kost een MRI-scan knie?

In een persoonlijk adviesgesprek informeert een van de verpleegkundige medewerkers je graag over de mogelijkheden voor het ondergaan van een scan.

 

MRI scan knie € 490,-*

* Alle gerichte MRI-scans zijn exclusief € 35,- intake-kosten

Meer informatie of een vraag over een MRI-scan knie?

Afspraak maken

Bel of WhatsApp vrijblijvend één van onze medisch specialisten op:
Stuur een WhatsApp
074 - 255 9 255

Klinieken

In onderstaande klinieken kan een MRI-scan knie worden uitgevoerd.

Op deze pagina

    Hulp nodig?

    Stuur een WhatsApp
    074 - 255 9 255

    Stel een vraag