Home Nieuws De kracht van herhaalonderzoek.
De kracht van herhaalonderzoek.

De kracht van herhaalonderzoek.

24 februari 2019  •  leestijd 2 minuten

Gezond eten, voldoende bewegen, stress beperken en het op peil houden van een goed gewicht is van groot belang voor de conditie van je afweersysteem. Voel je je fit en gezond, dan draagt dat bij aan een verhoogd gevoel van welzijn. En wil je zeker weten dat je gezond bent, dan is een periodiek moment van ‘meten is weten’ essentieel. Pas na een check-up weet je écht hoe je ervoor staat.

Hoe krijg je inzicht in je gezondheid?

Houd je van het leven, dan wil je inzicht in je gezondheid en niet voor verrassingen komen te staan. Natuurlijk is het na een preventief onderzoek best spannend wat voor uitslag je krijgt. Daarom krijg je bij Prescan na een bodyscan de uitslag nog voordat je de kliniek verlaat. En is er reden voor vervolgonderzoek, dan bespreken wij vanzelfsprekend de te nemen vervolgstappen met je. Het tijdig signaleren is vele malen prettiger dan te laat ondervinden dat je iets mankeert. Vaak zijn aandoeningen eenvoudiger te behandelen als ze op tijd worden ontdekt.

Is een bodyscan een momentopname?

Het liefst ga je natuurlijk met een positieve uitslag naar huis. Opgelucht en gerustgesteld verlaat je dan de kliniek, met hoogstens wat tips voor een nog vitaler leven. En dan? Stopt het daar? Zeker niet. Met de uitslagen van jouw eerste bodyscan heb je een uitstekende nulmeting. Herhaal je na verloop van tijd het onderzoek, dan vallen eventuele afwijkingen direct op. Vergelijk het met een tandartsbezoek: ook als alles in orde is, ga je periodiek terug voor een controle.

Het belang van herhaalonderzoek

Het belang van herhaalonderzoeken zien onze cliënten ook. “Door me jaarlijks te laten onderzoeken en de MRI-beelden naast elkaar te leggen viel de laatste keer meteen een afwijking aan mijn prostaat op. Na vervolgonderzoek bleek het een agressieve vorm van prostaatkanker te zijn. Inmiddels ben ik geopereerd en is na postoperatieve controle vastgesteld dat ik weer volkomen gezond ben.” – Gerard ten Vregeler, 59

Periodieke check-up

Net zoals de tandarts je regelmatig oproept voor een periodieke controle, ontzorgen wij jou als client ook bij het inzicht houden in je gezondheid. Dat doen we met ons herhaalonderzoek. Kies je hiervoor, dan word je jaarlijks opgeroepen voor preventief medisch onderzoek. Met de regelmatige herhaalonderzoeken meten we niet alleen je gezondheid op dat moment; we vergelijken de resultaten met die van voorgaande jaren. En besluit je om welke reden dan ook geen gebruik te maken van de oproep? Geen probleem. Het is volkomen vrijwillig.

Ben jij toe aan herhaalonderzoek? Of wil je meer weten over hoe je inzicht in je gezondheid krijgt met preventief medisch onderzoek? Dan staat ons team natuurlijk altijd voor je klaar. Voor een vrijblijvend advies bel je met 074-2559255.

Terug naar overzicht
Lees ook:
Prescan introduceert: Prescan Connect
Prescan introduceert: Prescan Connect
21 september 2023

Bij Prescan zijn we altijd bezig om onze dienstverlening te verbeteren. Prescan Connect is het exclusieve…

Lees meer
De Raad van Commissarissen van Prescan stelt zich voor: Jannes Janssens aan het woord
De Raad van Commissarissen van Prescan stelt zich voor: Jannes Janssens aan het woord
20 september 2023

Prescan, voorloper op het gebied van preventief- en gericht gezondheidsonderzoek is bijzonder verheugd dat…

Lees meer
Wij helpen je graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30
Ik wil graag iemand spreken Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30