Home Nieuws De Raad van Commissarissen van Prescan stelt zich voor: Jannes Janssens aan het woord
De Raad van Commissarissen van Prescan stelt zich voor: Jannes Janssens aan het woord

De Raad van Commissarissen van Prescan stelt zich voor: Jannes Janssens aan het woord

20 september 2023  •  leestijd 2 minuten

Prescan, voorloper op het gebied van preventief- en gericht gezondheidsonderzoek is bijzonder verheugd dat Jannes Janssens (58) is toegetreden tot de Raad van Commissarissen.

Jannes Janssens is een gedreven en ambitieuze ondernemer uit Assen. Hij is zijn carrière begonnen als verpleegkundige en is daarna bedrijfskunde gaan studeren. Janssens heeft lange tijd in het UMCG gewerkt, van verpleegkundige tot bedrijfseconomisch consulent. Ook heeft hij in de directie gezeten van verschillende ziekenhuizen. Sinds 2008 is hij algemeen directeur van Eyescan. Een bedrijf dat een scala aan oogheelkundige zorg levert in Nederland.

Janssens: “Met mijn kennis en expertise wil ik me bij Prescan vooral richten op het helpen vormgeven van de strategische visie voor de toekomst van het bedrijf zelf, maar ook voor de zorg in Nederland in het algemeen. Als we willen dat de gezondheidszorg betaalbaar blijft, moeten we meer investeren in preventieve zorg. Door mensen te helpen om gezond te blijven, kunnen we voorkomen dat ze ziek worden. Hierin kan Prescan een heel belangrijke rol spelen.”

Ter voorbereiding op zijn rol als commissaris heeft Janssens zelf ook een preventief gezondheidsonderzoek laten doen bij Prescan. “Samen met een vriend met wie ik veel sport heb ik een afspraak gemaakt. Ik maakte me vooraf geen zorgen, ik was vooral benieuwd hoe het er met mijn gezondheid voor stond. Gelukkig bleek alles goed te zijn, maar wat me opviel was dat er ook twee jongens van een jaar of 20 in de wachtkamer zaten. Ik vroeg waarom ze op hun leeftijd al een scan wilden doen. Ze vertelden me dat ze het vreemd vonden dat anderen het niet deden. Een auto krijgt ieder jaar een keuring, waarom zou je dat niet met je eigen gezondheid doen? Dat zette me aan het denken. Ik denk dat jongeren best geneigd zijn om geld uit te geven aan hun gezondheid. Ze zijn zich bewust van hun gezondheid en ze willen er goed voor zorgen.”

Jannes Janssens is een strategische denker en een netwerker. Ieder mens is anders, en Janssens is altijd nieuwsgierig naar het verhaal achter de persoon en op zoek naar nieuwe kansen om mensen te helpen en met elkaar te verbinden.

"Prescan is een prachtig bedrijf met een rijke historie en ontzettend veel potentieel, zeker gezien de veranderende zorgmarkt. Het bedrijf kan helpen om mensen bewust te maken van de noodzaak van preventieve zorg en het kan mensen helpen om toegang te krijgen tot preventieve medische onderzoeken. Ik ben ervan overtuigd dat Prescan een belangrijke rol kan spelen in het betaalbaar houden van de gezondheidszorg."

Terug naar overzicht
Lees ook:
Tips: verklein je vatbaarheid voor virussen en bacteriën
Tips: verklein je vatbaarheid voor virussen en bacteriën
1 november 2023

Een goede gezondheid en weerstand is voor iedereen ontzettend belangrijk. De focus op gezondheid en weerstand…

Lees meer
De Medisch Directeur van Prescan stelt zich voor: Joop Arends aan het woord
De Medisch Directeur van Prescan stelt zich voor: Joop Arends aan het woord
26 oktober 2023

Voormalig internist-infectioloog Joop Arends (48) is in augustus gestart als medisch directeur bij Prescan.…

Lees meer
Wij helpen je graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30
Ik wil graag iemand spreken Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30