Home Nieuws Eenvoudig toegang tot de kennis en expertise van medisch specialisten én state of the art apparatuur.
Client ligt in MRI-scanner voor MRI-scan tijdens bodyscan (total body scan) bij Prescan

Eenvoudig toegang tot de kennis en expertise van medisch specialisten én state of the art apparatuur.

20 juli 2021  •  leestijd 4 minuten

Het idee dat zorg ‘gratis’ moet zijn, zit diepgeworteld bij Nederlanders. Toch zijn er steeds meer mensen die kiezen voor gericht preventief medisch onderzoek. Zelfs als ze dit zelf moeten betalen. Waarom kiezen mensen voor preventief onderzoek, zoals een bodyscan met cardiologisch-, dermatologisch- en/of laboratoriumonderzoek?

“Mensen lopen soms al langer met vage klachten of ze willen inzicht in hun eigen gezondheid”, vertelt drs. C. (Cristina) Dowling, radioloog bij Prescan. Prescan zorgt ervoor dat iedereen eenvoudig toegang kan krijgen tot de kennis en expertise van medisch specialisten én state of the art apparatuur. Zo krijgen cliënten direct inzicht in hun gezondheid. De resultaten uit een gericht preventief onderzoek, bijvoorbeeld een MRI-scan of cardiologisch onderzoek, kan geruststelling bieden. Maar, Prescan ziet ook mensen zonder klachten die zich elke twee of drie jaar preventief laten onderzoeken. Of als ze jonger zijn: om de vijf of zes jaar.

Risicofactoren en ziektes opsporen

Prescan gelooft dat gezondheid te belangrijk is om pas in te grijpen als het mogelijk te laat is. Daarom richten zij zich op het opsporen van risicofactoren en (eventuele) aandoeningen, zodat de cliënt zelf de regie kan nemen over zijn of haar gezondheid. Vaak is de uitkomst van een bodyscan dat de cliënt gerustgesteld naar huis gaat. Op basis van de verkregen inzichten is de cliënt bewust van eventuele risicofactoren en is vervolgens in staat deze inzichten om te zetten naar een gezondere levensstijl.

Soms wordt er door radioloog Dowling of door een andere medisch specialist een (mogelijke) aandoening gevonden. Prescan heeft directe lijnen met hoog aangeschreven ziekenhuizen en klinieken in de reguliere zorg. Wanneer er een relevante bevinding wordt gedaan krijgt de huisarts een rapportage en denkt Prescan mee over de juiste zorg op de juiste plek.

‘Uit onderzoek blijkt dat na een bezoek aan Prescan 93 procent van de cliënten daadwerkelijk is gerustgesteld.’ Prescan

Bedrijven als Prescan kregen in het verleden weleens kritiek vanuit de reguliere zorg. Als je heel goed zoekt, was het idee, dan vind je altijd wel wat. Het zou leiden tot onnodige zorg en ongerustheid van de cliënt. Inmiddels hebben steeds meer mensen hun mening bijgesteld, ziet Dowling. “Ook in de reguliere zorg is preventie steeds belangrijker. Een gezonde leefstijl is in deze tijd belangrijker dan ooit en wij dragen als Prescan graag bij aan deze bewustwording. Je gezondheid is een groot goed. Uit onderzoek blijkt dat na een bezoek aan Prescan 93 procent van de cliënten daadwerkelijk is gerustgesteld en aangeeft gemotiveerder bezig te zijn met gezond leven.”

Dowling en haar collega’s, die de MRI-scans beoordelen, zijn allemaal medisch specialist en naast hun werk voor Prescan vaak ook werkzaam in een regulier ziekenhuis. “De andere radiologen en ik werken volgens de richtlijnen van de Nederlandse Vereniging voor Radiologie en onze cardiologen en dermatologen werken weer volgens de standaarden in hun beroepsgroep.” Dowling zelf werkt op dit moment fulltime als radioloog voor Prescan, maar werkte in het verleden in het UMC Utrecht en het OLVG in Amsterdam.

‘Ook in de reguliere zorg is preventie steeds belangrijker. Een gezonde leefstijl is belangrijker dan ooit en wij dragen als Prescan graag bij aan deze bewustwording.’ Cristina Dowling Radioloog Prescan

Nieuwe MRI-scanners

Prescan zet in op kwalitatief goede diagnostiek. Om zowel de reguliere zorg als haar cliënten het beste te kunnen bedienen heeft Prescan geïnvesteerd in nieuwe MRI-scanners waaronder een 3Tesla MRI-scanner in Baarn ontwikkeld door Siemens Healthineers. Het zegt de leek waarschijnlijk niet veel, maar Dowling is enthousiast: “We kunnen er kwalitatief uitstekende beelden mee maken, die vergelijkbaar zijn met die van academische ziekenhuizen.”

De nieuwe MRI-scanners hebben meer pluspunten. Dowling: “De tunnels geven meer comfort en zijn breder waardoor ze beter geschikt zijn voor mensen met claustrofobie of overgewicht. Ze zijn ook voorzien van bewegings- en ademhalingssensoren, zodat de scanner dit kan corrigeren en je nóg betere beelden krijgt.”

Benieuwd naar de mogelijkheden bij Prescan?

Wie zich wil laten onderzoeken hoeft zich in elk geval niet te laten weerhouden door de coronapandemie. “Wij zijn geopend en voldoen aan de gestelde richtlijnen vanuit het RIVM,” laat Dowling weten. Een bodyscan, die bestaat uit vijf gerichte MRI-onderzoeken kost 1150 euro. Dit kan aangevuld worden met bijvoorbeeld een cardiologisch-, dermatologisch- en/of laboratoriumonderzoek. Dowling: “Als je gezondheid echt je grootste asset is, waarom zou je dan niet in een bodyscan investeren?”

Bron: The Visionaire Life

 
Terug naar overzicht
Lees ook:
Tips: verklein je vatbaarheid voor virussen en bacteriën
Tips: verklein je vatbaarheid voor virussen en bacteriën
1 november 2023

Een goede gezondheid en weerstand is voor iedereen ontzettend belangrijk. De focus op gezondheid en weerstand…

Lees meer
De Medisch Directeur van Prescan stelt zich voor: Joop Arends aan het woord
De Medisch Directeur van Prescan stelt zich voor: Joop Arends aan het woord
26 oktober 2023

Voormalig internist-infectioloog Joop Arends (48) is in augustus gestart als medisch directeur bij Prescan.…

Lees meer
Wij helpen je graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30
Ik wil graag iemand spreken Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30