Vitamine-D test

Onderzoek vitamine D

Als de 'R' in de maand zit, is het belangrijk uw vitamine D gehalte goed in de gaten te houden. Omdat de dagen korter zijn en de nachten langer wordt uw lichaam niet of nauwelijks blootgesteld aan zonlicht, terwijl zon de allerbelangrijkste bron is om vitamine D tekorten aan te vullen. Vitamine D zorgt onder andere voor extra energie, het versterkt het immuunsysteem en het verkleint de kans op een depressie. Belangrijk dus om goed in de gaten te houden dat u voldoende vitamine D binnenkrijgt.

Het belang van Vitamine D

Vaak wordt onderschat hoe belangrijk vitamine D is voor uw gezondheid. Vitamine D beschermt namelijk het lichaam tegen allerlei ziektes en aandoeningen. Zo is vitamine D onder andere nodig voor sterke botten en het verlaagt het risico op maar liefst 16 verschillende soorten kanker. Bovendien kan het griep en verkoudheid voorkomen.

Vitamine D tekort

Het is mogelijk vitamine D uit voeding te halen, maar omdat onze voeding tegenwoordig erg weinig vitamine D bevat, krijgt u via voeding niet de dagelijkse behoefte binnen. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat veel mensen in Westerse landen door gebrek aan zonlicht een chronisch tekort aan vitamine D hebben.

Veel voorkomende symptomen bij een tekort aan vitamine D zijn:

 • Regelmatig verkouden of grieperig
 • Spierkrampen of slappe spieren
 • Vermoeidheid
 • Slapeloosheid
 • Lusteloosheid (depressie)
 • Pijn in gewrichten
 • Overgewicht
 • Tandvleesaandoeningen (bloedend tandvlees)

Wat kunt u doen?

Hebt u één of meerdere symptomen, dan is het raadzaam de hoeveelheid vitamine D te laten meten. U kunt ook preventief onderzoeken of uw lichaam over voldoende vitamine D beschikt. Bij Prescan kunt u zowel een losse vitamine D-test boeken, maar het kan ook als aanvulling op de Total Body Scan en het laboratoriumonderzoek geboekt worden.

 

Vitamine-D
test
€59

Wil je een afspraak maken of meer informatie over een vitamine D test?

Afspraak maken

Bel of WhatsApp vrijblijvend één van onze medisch specialisten op:
Stuur een WhatsApp
074 - 255 9 255

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk jezelf goed te laten voorlichten over preventief medisch onderzoek, zoals de Total Body Scan. Weten wat de beperkingen, of de voor- en nadelen zijn van bepaalde onderzoeks- methodes voorkomt een verkeerde verwachting.

Altijd een kliniek in de buurt

Op deze pagina

  Hulp nodig?

  Stuur een WhatsApp
  074 - 255 9 255

  Stel een vraag