Onderzoeken

Bloedonderzoek: bloedarmoede

Aanvullend bloedonderzoek bij Prescan.

Home Onderzoeken Bloedonderzoek: bloedarmoede

Wat wordt er onderzocht bij onderzoek naar bloedarmoede?

Een aanvullend bloedonderzoek naar bloedarmoede bekijkt het bloedbeeld, ijzergehalte, ijzerstofwisseling, nierfunctie, foliumzuur en vitamine B12 tekorten.

Standaard laboratoriumonderzoek

Het onderzoek naar bloedarmoede is een aanvullend onderzoek op ons standaard laboratoriumonderzoek. Het laboratoriumonderzoek geeft belangrijke informatie over uw gezondheidssituatie. Bloedwaarden, de lever- en nierfunctie, eventuele risicofactoren op hart- en vaatziekten en tumormarkers worden in kaart gebracht. Daarnaast wordt gekeken naar de totale samenstelling van je bloed, oftewel het bloedbeeld.

Bloedarmoede

Bij bloedarmoede kan het zijn dat er te weinig rode bloedcellen in het bloed zitten of dat deze minder goed werken. De rode bloedcellen zijn verantwoordelijk voor o.a. het transport van zuurstof door het lichaam. In de rode bloedcel zit hemoglobine (eiwit) met daarin vier ijzerionen waaraan zuurstof kan binden.

Een verlaagd hemoglobinegehalte kan te maken hebben met ijzertekorten, maar ook afwijkingen in het vitamine B12 of foliumzuurgehalte kunnen de oorzaak zijn van lage hemoglobine waarden. Bloedarmoede kan met dergelijke tekorten te maken hebben maar kan ook te maken met erfelijkheid, chronische ziekten of (overmatig) bloedverlies. Ook wordt er gekeken of de rode bloedcellen sneller worden afgebroken door het aantal reticulocyten te bepalen en het enzym LDH te meten.

Klachten

Inhoud & prijs

Bloedonderzoek: bloedarmoede

Gericht onderzoek naar
 • Reticulocyten
 • Ferritine
 • Transferrine
 • IJzerverzadiging
 • Methylmalonzuur
 • Tijdsduur onderzoek
  Tijdsduur onderzoek
  10 min
 • Zelfde dag uitslag?
  Zelfde dag uitslag?
  Nee
€339,-
Afspraak maken
Meer informatie? Bel 074 255 9 255 of WhatsApp ons
In 5 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Dit is waarom klanten voor ons kiezen.
 
‘Een health check geeft mij inzicht in mijn gezondheid. Door mij regelmatig preventief te laten onderzoeken hoop ik gezond en gelukkig mijn kinderen te zien opgroeien.’
- Brigitte Baggliaca
9.3 is het gemiddelde cijfer waarmee onze klanten ons beoordelen.
Wij helpen je graag verder.