Onderzoeken

Bloedonderzoek: glutenintolerantie

Aanvullend bloedonderzoek bij Prescan.

Home Onderzoeken Bloedonderzoek: glutenintolerantie

Wat wordt er onderzocht bij een onderzoek naar glutenintolerantie?

Dit aanvullend onderzoek naar glutenintolerantie bekijkt antistoffen in het bloed tegen gluten. Dit zijn onder andere antistoffen tegen tissue transglutaminase (anti-TTG) en tegen Endomysium.

Standaard laboratoriumonderzoek

Het onderzoek naar glutenintolerantie is een aanvullend onderzoek op ons standaard laboratoriumonderzoek. Kies je voor een aanvullend onderzoek, dan boek je dit in combinatie met een standaard laboratoriumonderzoek.Het laboratoriumonderzoek geeft belangrijke informatie over uw gezondheidssituatie. Bloedwaarden, de lever- en nierfunctie, eventuele risicofactoren op hart- en vaatziekten en tumormarkers worden in kaart gebracht. Daarnaast wordt gekeken naar de totale samenstelling van je bloed, oftewel het bloedbeeld.

Glutenintolerantie

Mensen die last hebben van glutenintolerantie hebben vaak klachten in de buikregio. Dit kan buikpijn zijn maar ook winderigheid, een opgeblazen gevoel hebben of diarree hebben (vaak na het eten van graanproducten). Als het slijmvlies van de darmen wordt aangedaan kan dit leiden tot tekorten aan bepaalde voedingsstoffen met als gevolg bijvoorbeeld vermoeidheid of het verliezen van lichaamsgewicht.

Als iemand die intolerant voor gluten is toch gluten eet kan dit leiden tot beschadigingen van onder andere de slijmvliezen en darmvlokken in de darmen. Bij het stoppen van eten van gluten verdwijnen de antistoffen en herstelt de darm zich.

Aanleidingen

De volgende klachten kunnen een aanleiding zijn voor een laboratoriumonderzoek naar gluterintolerantie:

 • Buikpijn
 • Winderigheid
 • Opgeblazen gevoel
 • Diarree
Inhoud & prijs

Bloedonderzoek: glutenintolerantie

Gericht onderzoek naar
 • Endomysium IgA
 • Anti TTG
 • Totaal IgA
 • Tijdsduur onderzoek
  Tijdsduur onderzoek
  10 min
 • Zelfde dag uitslag?
  Zelfde dag uitslag?
  Nee
€339,-
Afspraak maken
Meer informatie? Bel 074 255 9 255 of WhatsApp ons
In 5 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Dit is waarom klanten voor ons kiezen.
 
‘Een health check geeft mij inzicht in mijn gezondheid. Door mij regelmatig preventief te laten onderzoeken hoop ik gezond en gelukkig mijn kinderen te zien opgroeien.’
- Brigitte Baggliaca
9.3 is het gemiddelde cijfer waarmee onze klanten ons beoordelen.
Wij helpen je graag verder.