Onderzoeken

Glutenintolerantie

Aanvullend bloedonderzoek bij Prescan.

Home Onderzoeken Glutenintolerantie

Wat wordt er onderzocht bij een onderzoek naar glutenintolerantie?

Dit aanvullend onderzoek naar glutenintolerantie bekijkt antistoffen in het bloed tegen gluten. Dit zijn onder andere antistoffen tegen tissue transglutaminase (anti-TTG) en tegen Endomysium.

Standaard laboratoriumonderzoek

Het onderzoek naar glutenintolerantie is een aanvullend onderzoek op ons standaard laboratoriumonderzoek. Kies je voor een aanvullend onderzoek, dan boek je dit in combinatie met een standaard laboratoriumonderzoek. Door het laboratoriumonderzoek krijg je een beeld van het functioneren van je organen zoals je nieren, schildklier en lever, eventuele risicofactoren op hart- en vaatziekten (zoals een te hoog glucose en/of vetwaarden) en de kans op darm- en prostaatkanker. Daarnaast wordt gekeken naar de totale samenstelling van je bloed, oftewel het bloedbeeld.

Glutenintolerantie

Mensen die last hebben van glutenintolerantie hebben vaak klachten in de buikregio. Dit kan buikpijn zijn maar ook winderigheid, een opgeblazen gevoel hebben of diarree hebben (vaak na het eten van graanproducten). Als het slijmvlies van de darmen wordt aangedaan kan dit leiden tot tekorten aan bepaalde voedingsstoffen met als gevolg bijvoorbeeld vermoeidheid of het verliezen van lichaamsgewicht.

Als iemand die intolerant voor gluten is toch gluten eet kan dit leiden tot beschadigingen van onder andere de slijmvliezen en darmvlokken in de darmen. Bij het stoppen van eten van gluten verdwijnen de antistoffen en herstelt de darm zich.

Buikklachten

Inhoud & prijs

Glutenintolerantie

Gericht onderzoek naar
 • Endomysium IgA
 • Anti TTG
 • Totaal IgA
 • Tijdsduur onderzoek
  Tijdsduur onderzoek
  10 min
 • Zelfde dag uitslag?
  Zelfde dag uitslag?
  Nee
€339,- *
* Exclusief €35,- intakekosten.
Afspraak maken
Meer informatie? Bel 074 255 9 255 of WhatsApp ons
In 5 stappen volledig inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Dit is waarom klanten voor ons kiezen.
 
‘Het is telkens weer een warm bad waar je terecht komt, in een sfeervolle omgeving. Goed eten en drinken en uiterst deskundig, lieve en behulpzame medewerkers. Het is mijn vijfde keer en ik zal het zeker blijven herhalen.’
- Gerda
9.3 is het gemiddelde cijfer waarmee onze klanten ons beoordelen.
Wij helpen je graag verder.