Home Klantervaringen Breng je gezondheid in kaart.
Client van Prescan over bodyscan

Breng je gezondheid in kaart.

9 juli 2021  •  leestijd 3 minuten

Iedereen wil in goede gezondheid oud worden. Maar hoe weet je of je gezond bent? Bij Prescan kun je zonder verwijzing een afspraak maken voor een preventief medisch onderzoek. Een onderzoeksprogramma bestaat meestal uit een cardiologisch, MRI-, dermatologisch en laboratoriumonderzoek.

Esther Hendriksma (48) liep jarenlang rond met het gevoel iets onder de leden te hebben. Ze leeft gezond, geniet van elke dag en is gelukkig met haar gezin. En toch voelde ze een zeker onbehagen.

'Ik kwam op een leeftijd dat je gebreken kunt krijgen. Voor mijn gevoel had ik die óók, want ik denk altijd meteen het ergste. De huisarts kon niets vinden en ik had ook geen directe klachten. Toch bleef de twijfel door mijn hoofd spoken.

Op vakantie ontmoette ik een vrouw die naar Prescan was geweest voor een preventief medisch onderzoek. Ze zei tegen mij: moet je doen, het heeft mij van mijn angsten afgeholpen. Nou, ik ben als een kind zo blij dat ik haar voor­beeld heb gevolgd.

Bij Prescan kan ik ook voor herhaalonderzoek terecht. Op die manier kan ik eventuele veranderingen in mijn gezondheid monitoren door onderzoeksresultaten te vergelijken.'

‘Als ik niet naar Prescan was gegaan, had ik nooit geweten wat ik nu weet.’ Esther Hendriksma

Er op tijd bij zijn

Het relaas van Esther komt Cristina Dowling bekend voor. Veel van haar cliënten twijfelen over hun gezondheid. 'Ik zie mensen zonder directe klachten, maar met de wens om afwijkingen die nog geen klachten geven uit te sluiten. Meestal kunnen we hen gerust­stellen.'

Cristina is al elf jaar radioloog bij Prescan en werkte daarvoor ook in de reguliere zorg. Zij verricht (preventieve) MRI-scans en beoordeelt de uitslag op eventuele risicofactoren en mogelijke aandoeningen.

Het komt voor dat Cristina wél een medisch relevante afwijking aantreft. Ook dan bewijst preventief onderzoek zijn waarde. In de meeste gevallen is het voldoende om het gezondheidsadvies op te volgen. Soms is een verwijzing naar het zieken­huis nodig. Prescan heeft directe lijnen met hoog aangeschreven ziekenhuizen in de reguliere zorg. Wanneer er een relevante bevinding wordt gedaan, zorgen zij voor de juiste zorg op de juiste plek. Mocht de MRI-scan geen volledige duidelijkheid geven, dan adviseert Cristina een uitgebreider onderzoek.

‘Ik geef geen valse zekerheid, maar een eerlijk advies.’ Dr. Cristina Dowling Radioloog Prescan

Vriendelijke ontvangst

Een afspraak bij Prescan kun je zonder verwijzing maken. De onderzoeken duren slechts een dagdeel. Een volledige check-up heet een bodyscan. Je kunt een complete bodyscan laten uitvoeren of alleen een gericht onderzoek. Dat laatste is raadzaam wanneer je specifieke klachten hebt die zich op een bepaalde plek in het Lichaam manifesteren. Een team van medisch specialisten begeleidt en beoordeelt de verschillende onderzoeken en maakt daarbij gebruik van hoogwaardige apparatuur en state of the art MRI-­scanners. Bij de reguliere bodyscan worden vijf MRI-scans gemaakt van de schedel en hersenen, halsvaten, borstkas, bovenbuik en onderbuik. Desgewenst kun je dat uitbreiden met een cardiovasculair onderzoek, diagnostiek van de huid of een laboratoriumonderzoek. De uitslag ontvang je direct.

Tussen de onderzoeken door kan de cliënt zich ontspannen in de lounge. Esther voelde zich daar onmiddellijk op haar gemak. 'Ik werd echt heel vriendelijk ontvangen en begeleid. Als ik aan de beurt was werd ik opgehaald en nam de medisch specialist alles rustig met mij door.' De uitslag was gunstig voor Esther. Er werden geen aanwijsbare aandoeningen gevonden, op een klein puntje na: een sluimerende hernia. Dat verraste haar. 'Ik sport en beweeg veel, heb nooit rugklachten. Toch vonden ze een lichte uitstulping in een tussen­wervel. Het advies was om rug- en buikspieroefeningen te doen. Dan hoef ik geen problemen te verwachten. Het is goed dat ik dat weet. Als ik niet naar Prescan was gegaan, had ik dat nooit geweten en was die hernia misschien wél een probleem geworden.'

Bron: Elsevier

Terug naar overzicht
Lees ook:
‘Ik ben bijna vijftig, en ben van plan om nog veel ouder te worden’
‘Ik ben bijna vijftig, en ben van plan om nog veel ouder te worden’
1 december 2022

Hij werkte soms 60 uur per week, en rookte 35 sigaretten per dag. Tot Joost Hermsen (49) een preventief…

Lees meer
‘Ik kon binnen een week terecht bij Prescan in Ahaus’
‘Ik kon binnen een week terecht bij Prescan in Ahaus’
9 augustus 2022

Op een half uurtje rijden van Enschede ligt – nét over de grens met Duitsland – de Prescan-kliniek in Ahaus.…

Lees meer
Wij helpen je graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30
Ik wil graag iemand spreken Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30