Onderzoeken

Inhalatieallergie

Aanvullend bloedonderzoek bij Prescan.

Home Onderzoeken Inhalatieallergie

Wat wordt er onderzocht bij een onderzoek naar inhalatieallergie?

Dit aanvullend bloedonderzoek kijkt of er antistoffen aanwezig zijn voor een bepaalde stof die voorkomt in de lucht. Er worden immunoglobulines (antistoffen) bepaald van de acht meest voorkomende inhalatie allergieën.

Standaard laboratoriumonderzoek

Het onderzoek naar inhalatieallergie is een aanvullend onderzoek op ons standaard laboratoriumonderzoek. Kies je voor een aanvullend onderzoek, dan boek je dit in combinatie met een standaard laboratoriumonderzoek. Door het laboratoriumonderzoek krijg je een beeld van het functioneren van je organen zoals je nieren, schildklier en lever, eventuele risicofactoren op hart- en vaatziekten (zoals een te hoog glucose en/of vetwaarden) en de kans op darm- en prostaatkanker. Daarnaast wordt gekeken naar de totale samenstelling van je bloed, oftewel het bloedbeeld.

Inhalatieallergie

De allergenen IgE (sIgE) van de elf meest voorkomende inhalatie allergieën worden getest waardoor (vermoedelijk) een allergische reactie optreedt. Er wordt gesproken over een inhalatieallergie als het afweersysteem van het lichaam overmatig heftig reageert zodra het in contact komt met een bepaalde stof die in de lucht aanwezig is.

Er kunnen klachten ontstaan zoals tranen, jeuk in en rond de ogen, een branderig gevoel in ogen. Maar ook het vollopen van de neus of holtes met slijm kan zich voordoen bij een inhalatie allergie. Bepalingen in het aanvullend laboratoriumonderzoek voor voedselallergie zijn: huisstofmijt, kat, hond, gras, rogge, cladosporium herbarum, berk, en bijvoet.

Klachten

Inhoud & prijs

Inhalatieallergie

Gericht onderzoek naar
 • Allergenen van de 11 meest voorkomende allergieën
 • Tijdsduur onderzoek
  Tijdsduur onderzoek
  10 min
 • Zelfde dag uitslag?
  Zelfde dag uitslag?
  Nee
€439,- *
* Excl. €35,- intakekosten.
Afspraak maken
Meer informatie? Bel 074 255 9 255 of WhatsApp ons
In 5 stappen volledig inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Dit is waarom klanten voor ons kiezen.
 
‘Ik wil dat mijn lichaam op en top functioneert, een health check geeft grip op mijn gezondheid.’
- Arjan Jagt
9.3 is het gemiddelde cijfer waarmee onze klanten ons beoordelen.
Wij helpen je graag verder.