Onderzoeken

MRI-scan borstimplantaten

In 30 minuten inzicht in de staat van borstimplantaten.

Home Onderzoeken MRI-scan borstimplantaten

Wat wordt er onderzocht tijdens een MRI-scan van borstimplantaten?

Heb je borstimplantaten en ben je benieuwd naar de staat van deze implantaten? Dan kan een MRI-scan duidelijkheid geven. Een MRI-scan van de borstimplantaten (MRI implantaat) geeft namelijk inzicht in de staat van borstimplantaten.

Waarom is een controle van borstimplantaten belangrijk?

Ook wanneer je geen klachten hebt is een MRI-scan van je borstimplantaten verstandig. Een MRI-scan kan namelijk een mogelijke ruptuur van het borstimplantaat in beeld brengen, voordat er klachten optreden. In 30% van de gevallen merk je namelijk niets van een ruptuur van borstimplantaten. We adviseren om na tien jaar een MRI-scan te laten maken en dat elke vijf jaar te herhalen.

MRI-scan borstimplantaten

Voor de MRI-scan van je borstimplantaten bij Prescan heb je geen verwijzing van je huisarts of specialist nodig. De scan duurt 30 minuten en is volledig veilig én pijnloos. Tijdens de scan lig je op je buik op een comfortabele bank. Je borsten vallen precies in de voorgevormde tafel. De scanner maakt tijdens het maken van de beelden een hard tikkend geluid, daarom krijg je oordopjes in en/of een koptelefoon op waarmee je naar je favoriete muziek kunt luisteren. De uitslag van de MRI-scan ontvang je direct na het onderzoek.

Inhoud & prijs

MRI-scan borstimplantaten

Gericht onderzoek naar:
 • Staat van borstimplantaten
 • Lekkage
 • Ruptuur
 • Tijdsduur onderzoek
  Tijdsduur onderzoek
  30 min
 • Zelfde dag uitslag?
  Zelfde dag uitslag?
  Ja
Meer informatie? Bel 074 255 9 255 of WhatsApp ons.

Hoe verloopt het onderzoek?

De MRI-scan richt zich op het opsporen van risicofactoren en (mogelijke) aandoeningen. Deze onderzoeksmethode is eenvoudig toegankelijk, geeft veel informatie en is niet schadelijk voor je gezondheid. Er komt bijvoorbeeld geen röntgenstraling van pas.

Tijdens de MRI-scan borstimplantaten lig je op je buik op een comfortabele bank. Je borsten vallen precies in de voorgevormde tafel. Deze wordt in een tunnel geschoven, welke aan hoofd -en voeteneinde open is. De scanner maakt tijdens het maken van de beelden een hard tikkend geluid, hiervoor krijg je een koptelefoon waarmee je naar muziek kunt luisteren.

Bij een MRI-scan is het belangrijk dat je op de momenten dat de scan wordt gemaakt niet beweegt. Ben je claustrofobisch? Dat hoeft geen probleem te zijn wanneer je een MRI-scan wilt ondergaan. Onze state of the art MRI-scanners beschikken over een bredere tunnel, voor een ruimtelijk gevoel. Je persoonlijk begeleider is tot aan de MRI-scan bij je om je op je gemak te stellen. Vlak voor de scan krijg je een belletje, wanneer je je tijdens de MRI-scan claustrofobisch voelt kun je dat de laborant met het belletje laten weten.

De MRI-scanner heeft een hoge aantrekkingskracht op metaal en dit is nadelig voor het onderzoek. Het is daarom belangrijk dat je in de scanner geen metaal draagt (zoals sierraden, sleutels, haarspeldjes of metaal in je kleding zoals ritsen op knopen). Ook vragen we je van tevoren of je met metalen hebt gewerkt of dat er zich metalen in je lichaam bevinden. Wanneer je met metaal hebt gewerkt, kan het zijn dat je metaalsplinters met je meedraagt zonder dat je dit weet. Tot slot mag er geen make-up worden gedragen tijdens het onderzoek, omdat make-up soms metalen deeltjes bevat.

Wanneer ontvang ik de uitslag van mijn onderzoek?

De onderzoeksresultaten worden direct na het onderzoek door de radioloog met jou besproken. Zo weet je meteen waar je aan toe bent. Wij hebben alle aandacht voor jou en je gezondheid, daarom neemt onze radioloog ruim de tijd om de onderzoeksresultaten met jou te bespreken. En mocht er iets gevonden worden waar nader naar gekeken moet worden, dan zorgen wij voor een goede overdracht naar jouw huisarts of medisch specialist. Zo weet jij precies waar je aan toe bent en houd jij de regie over jouw gezondheid.

De radioloog kan geen uitspraak doen over de werking van de organen, klachten die zich alleen in een bepaalde houding of situatie manifesteren, algemene klachten zoals afvallen, gewichtstoename of algehele malaise, vetverdeling, botontkalking (osteoporose) en spierreuma. Tumoren kunnen zonder iv contrast niet goed gekarakteriseerd worden. Ook na een MRI-scan met contrast dienen tumoren vaak verder onderzocht worden in een gespecialiseerd centrum.

Meest gekozen onderzoeken
 • Vijf gerichte MRI-scans
 • Richt zich op het opsporen van risicofactoren
 • Vijf gerichte MRI-scans
 • Uitgebreid cardiologisch onderzoek
 • Laboratoriumonderzoek
 • Vijf gerichte MRI-scans
 • Uitgebreid cardiologisch onderzoek
 • Laboratoriumonderzoek
 • Dermatologisch onderzoek (huidonderzoek)

Meer artikelen over MRI-scan borstimplantaten

MRI-scan
Klinieken
Welke kleding mag ik aan tijdens de MRI-scan?

In zes stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je kiest voor een preventief gezondheidsonderzoek bij Prescan? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Dit is waarom cliënten voor ons kiezen.
 
'De verschillende onderdelen van mijn onderzoek waren efficiënt gepland. Alle uitslagen, conclusies en adviezen werden geüpload in mijn persoonlijke online portaal.'
- Chantal van Binsbergen
Wij helpen je graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30
Ik wil graag iemand spreken Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30