Onderzoeken

MRI-scan bovenste deel wervelkolom (cervicale wervels)

In 30 minuten inzicht.

Home Onderzoeken MRI-scan bovenste deel wervelkolom (cervicale wervels)

Wat wordt er onderzocht en welke inzichten haal ik op?

Er wordt een MRI-scan gemaakt van de nekwervels.

Door de beelden van de MRI cervicale wervelkolom krijgt de radioloog een goed beeld van de mogelijke aanwezigheid van slijtage (artrose), botafwijkingen, hernia, wervelkanaalvernauwing, compressie op de zenuwen en myelum (ruggenmerg)afwijkingen bij je nekwervels. Heb je last van nekklachten zoals:

  • Terugkerende hoofdpijn
  • Terugkerende nekpijn

Dan kan een MRI-scan van het bovenste deel van de wervelkolom mogelijk inzicht geven in de oorzaak van deze klachten om een behandeling wervelkolom te ondergaan. Bij chronische nekklachten moet, naast een verkeerde werkhouding of een griep, ook gedacht worden aan afwijkingen zoals slijtage van de nekwervels (artrose) of een uitstulping van een tussenwervelschijf (hernia). Ook kunnen de klachten te maken hebben met een verkeerde houding tijdens werkzaamheden en overbelasting van de nek.

Inhoud & prijs

MRI-scan bovenste deel wervelkolom (cervicale wervels)

Gericht onderzoek naar:
  • Nekwervels
  • Nekaandoeningen zoals een nekhernia, slijtage (artrose) en een tumor
  • Tijdsduur onderzoek
    Tijdsduur onderzoek
    30 min.
  • Zelfde dag uitslag?
    Zelfde dag uitslag?
    Ja
Meer informatie? Bel 074 255 9 255 of WhatsApp ons.

Hoe verloopt het onderzoek?

De MRI-scan richt zich op het opsporen van risicofactoren en (mogelijke) aandoeningen. Deze onderzoeksmethode is eenvoudig toegankelijk, geeft veel informatie en is niet schadelijk voor je gezondheid. Er komt bijvoorbeeld geen röntgenstraling van pas.

Tijdens de MRI-scan neem je plaats op een comfortabele bank. Deze wordt in een tunnel geschoven, welke aan hoofd -en voeteneinde open is. De scanner maakt tijdens het maken van de beelden een hard tikkend geluid, hiervoor krijg je een koptelefoon waarmee je naar muziek kunt luisteren.

Bij een MRI-scan is het belangrijk dat je op de momenten dat de scan wordt gemaakt niet beweegt. Ben je claustrofobisch? Dat hoeft geen probleem te zijn wanneer je een MRI-scan wilt ondergaan. Onze state of the art MRI-scanners beschikken over een bredere tunnel, voor een ruimtelijk gevoel. Je persoonlijk begeleider is tot aan de MRI-scan bij je om je op je gemak te stellen. Vlak voor de scan krijg je een belletje, wanneer je je tijdens de MRI-scan claustrofobisch voelt kun je dat de laborant met het belletje laten weten.

De MRI-scanner heeft een hoge aantrekkingskracht op metaal en dit is nadelig voor het onderzoek. Het is daarom belangrijk dat je in de scanner geen metaal draagt (zoals sierraden, sleutels, haarspeldjes of metaal in je kleding zoals ritsen op knopen). Ook vragen we je van tevoren of je met metalen hebt gewerkt of dat er zich metalen in je lichaam bevinden. Wanneer je met metaal hebt gewerkt, kan het zijn dat je metaalsplinters met je meedraagt zonder dat je dit weet. Tot slot mag er geen make-up worden gedragen tijdens het onderzoek, omdat make-up soms metalen deeltjes bevat.

Wanneer ontvang ik de uitslag van mijn onderzoek?

De onderzoeksresultaten worden direct na het onderzoek door de radioloog met jou besproken. Zo weet je meteen waar je aan toe bent. Wij hebben alle aandacht voor jou en je gezondheid, daarom neemt onze radioloog ruim de tijd om de onderzoeksresultaten met jou te bespreken. En mocht er iets gevonden worden waar nader naar gekeken moet worden, dan zorgen wij voor een goede overdracht naar jouw huisarts of medisch specialist. Zo weet jij precies waar je aan toe bent en houd jij de regie over jouw gezondheid.

Wat kan er niet beoordeeld worden met dit onderzoek?

Op basis van de beelden van de MRI-scan kan de radioloog geen uitspraak doen over de halsvaten en huid die minder goed zichtbaar zijn. Verder zijn de wekedelen rondom de nekwervels alleen grof te beoordelen. Niet alle pijnklachten of uitval kunnen altijd verklaard worden.

Ook kan de radioloog geen uitspraak doen over de werking van de organen, klachten die zich alleen in een bepaalde houding of situatie manifesteren, algemene klachten zoals afvallen, gewichtstoename of algehele malaise, vetverdeling, botontkalking (osteoporose) en spierreuma.

Meest gekozen onderzoeken
  • Vijf gerichte MRI-scans
  • Richt zich op het opsporen van risicofactoren
  • Vijf gerichte MRI-scans
  • Uitgebreid cardiologisch onderzoek
  • Laboratoriumonderzoek
  • Vijf gerichte MRI-scans
  • Uitgebreid cardiologisch onderzoek
  • Laboratoriumonderzoek
  • Dermatologisch onderzoek (huidonderzoek)
In 6 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Dit is waarom klanten voor ons kiezen.
 
Alles verliep aangenaam en zonder problemen, wat direct ook de drempel voor de volgende bodyscan verlaagde. Want nadat je het één keer hebt gedaan, weet je vervolgens wat je te wachten staat.
- Annemiek Hempen
Wij helpen je graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30
Ik wil graag iemand spreken Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30