Onderzoeken

MRI-scan nek

In 30 minuten inzicht in je nekwervels.

Home Onderzoeken MRI-scan Nek

Wat wordt er onderzocht tijdens een MRI-scan van de nek?

Een MRI-scan van de nek brengt de nekwervels laag voor laag in beeld. Een MRI-scan van je nekwervels kan duidelijkheid geven over de oorzaak van nek gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

MRI-scan nek

Nekklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Bij chronische nekklachten moet, naast een verkeerde werkhouding of een griep, ook gedacht worden aan afwijkingen zoals slijtage van de nekwervels (artrose) of een uitstulping van een tussenwervelschijf (hernia). Ook kunnen de klachten te maken hebben met een verkeerde houding tijdens werkzaamheden en overbelasting van de nek.

MRI staat voor Magnetic Resonance Imaging. Een MRI-scan maakt het mogelijk om beelden te maken van de binnenkant van je lichaam. Door middel van een grote magneet en radiogolven krijgt de MRI-scanner signalen van het lichaam die door een computer omgezet worden in beelden.

De volgende klachten kunnen een reden zijn om een MRI-scan van de nek te ondergaan:

Nekklachten

Inhoud & prijs

MRI-scan Nek

Gericht onderzoek naar
 • Nekwervels
 • Nekaandoeningen zoals een nekhernia, whiplash en een tumor
 • Tijdsduur onderzoek
  Tijdsduur onderzoek
  30 min.
 • Zelfde dag uitslag?
  Zelfde dag uitslag?
  Ja
€490,- *
* excl. €35,- intakekosten
Afspraak maken
Meer informatie? Bel 074 255 9 255 of WhatsApp ons
 
In 5 stappen volledig inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Dit is waarom klanten voor ons kiezen.
 
‘Een health check geeft mij grip op mijn gezondheid. Door mij regelmatig preventief te laten onderzoeken hoop ik gezond en gelukkig mijn kinderen te zien opgroeien.’
- Brigitte Baggliaca
9.3 is het gemiddelde cijfer waarmee onze klanten ons beoordelen.
Wij helpen je graag verder.