Onderzoeken

MRI-scan onderbuik & bekken

In 30 minuten inzicht in je onderbuikorganen en bekken.

Home Onderzoeken MRI-scan onderbuik & bekken

Wat wordt er onderzocht en welke inzichten haal ik op?

Er wordt een MRI-scan gemaakt van het bekken en de onderbuikorganen: blaas, eierstokken & baarmoeder onderzoek (vrouw) en prostaat onderzoek (man).

Door de beelden van de MRI-scan krijgt de radioloog een goed beeld van de bekken botten, heupkop, SI gewrichten, onderrug, baarmoeder, eierstokken en blaas en de mogelijke aanwezigheid van een myoom, cyste, stenen, (darm)divertikels, hernia en slijtage (artrose). Heb je last van klachten zoals:

 • Pijn in de onderbuik
 • Pijn linkerkant onderbuik vrouw
 • Eierstokken pijn
 • Pijn rechts onder in buik
 • Zeurende pijn links onderbuik
 • Bloed in de urine
 • Plasklachten (pijn bij het plassen of vaker plassen dan normaal)

Bij pijn links onderbuik en andere klachten kan een MRI-scan van de onderbuik mogelijk inzicht geven in de oorzaak van deze klachten. Meestal wordt pijn onderbuik veroorzaakt vanuit de darmen, maar de klachten kunnen ook te maken hebben met de prostaat, blaas en baarmoeder.

Inhoud & prijs

MRI-scan onderbuik & bekken

Gericht onderzoek naar:
 • Myoom
 • Tumor
 • Cyste
 • Stenen
 • (Darm)divertikels
 • Hernia
 • Slijtage (artrose)
 • Tijdsduur onderzoek
  Tijdsduur onderzoek
  30 min
 • Zelfde dag uitslag?
  Zelfde dag uitslag?
  Ja
Meer informatie? Bel 074 255 9 255 of WhatsApp ons.

Hoe verloopt het onderzoek?

Prescan gelooft dat je gezondheid te belangrijk is om pas in te grijpen als het mogelijk te laat is. De MRI-scan richt zich op het opsporen van risicofactoren en (mogelijke) aandoeningen. Deze onderzoeksmethode is eenvoudig toegankelijk, geeft veel informatie en is niet schadelijk voor je gezondheid. Er komt bijvoorbeeld geen röntgenstraling van pas.

Tijdens de MRI-scan neem je plaats op een comfortabele bank. Deze wordt in een tunnel geschoven, welke aan hoofd -en voeteneinde open is. De scanner maakt tijdens het maken van de beelden een hard tikkend geluid, hiervoor krijg je een koptelefoon waarmee je naar je favoriete muziek kunt luisteren.

Bij een MRI-scan is het belangrijk dat je op de momenten dat de scan wordt gemaakt niet beweegt. Ben je claustrofobisch? Dat hoeft geen probleem te zijn wanneer je een MRI-scan wilt ondergaan. Onze state of the art MRI-scanners beschikken over een bredere tunnel, voor een ruimtelijk gevoel. Je persoonlijk begeleider is tot aan de MRI-scan bij je om je op je gemak te stellen. Vlak voor de scan krijg je een belletje, wanneer je je tijdens de MRI-scan claustrofobisch voelt kun je dat de laborant met het belletje laten weten.

Daarnaast is het belangrijk dat je in de scanner geen metaal draagt (zoals sierraden, sleutels, haarspeldjes). Ook vragen we je van tevoren of je met metalen hebt gewerkt of dat er zich metalen in je lichaam bevinden. Wanneer je met metaal hebt gewerkt, kan het zijn dat je metaalsplinters met je meedraagt zonder dat je dit weet. De MRI-scanner heeft een hoge aantrekkingskracht op metaal en dit is nadelig voor het onderzoek. Ook mag er geen make-up worden gedragen tijdens het onderzoek, omdat make-up soms metalen deeltjes bevat.

Welke resultaten kan ik verwachten?

De onderzoeksresultaten worden direct na het onderzoek door de radioloog met jou besproken. Zo weet je meteen waar je aan toe bent. Wij hebben alle aandacht voor jou en je gezondheid, daarom neemt onze radioloog ruim de tijd om de onderzoeksresultaten met jou te bespreken. Prescan heeft directe lijnen met hoog aangeschreven ziekenhuizen in de reguliere zorg. Wanneer er een relevante bevinding wordt gedaan, zorgen zij voor de juiste zorg op de juiste plek.

Op basis van de beelden van de MRI-scan kan de radioloog geen uitspraak doen over de darmen, urineleiders en beenvaten, kleine afwijkingen aan de barmoederhals, afwijkingen in de darmen of blaasontsteking. De blaas kan alleen goed beoordeeld worden als deze redelijk gevuld is. De volgende (pijn)klachten kunnen niet altijd verklaard worden: buikpijn, krampen, obstipatie/diarree, opgeblazen gevoel, bloed in de ontlasting of urine (lab onderzoek) en tussentijds abnormaal bloedverlies bij vrouwen. Ook kunnen fertiliteitsvragen niet altijd worden beantwoord.

Ook kan de radioloog geen uitspraak doen over de werking van de organen, klachten die zich alleen in een bepaalde houding of situatie manifesteren, algemene klachten zoals afvallen, gewichtstoename of algehele malaise, vetverdeling, botontkalking (osteoporose) en spierreuma.

Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan icon
Bodyscan
Basis

Vijf gerichte MRI-scans van je schedel & hersenen, halsvaten, borstkas, bovenbuik en onderbuik. De bodyscan richt zich op het opsporen van risicofactoren en (mogelijke) aandoeningen.

MRI-scan icon
Bodyscan
Plus

Vijf gerichte MRI-scans van je schedel & hersenen, halsvaten, borstkas (thorax), bovenbuik en onderbuik. Daarnaast wordt je hart uitgebreid onderzocht tijdens een uitgebreid cardiologisch onderzoek. Ook wordt je bloed en urine onderzocht door middel van een laboratoriumonderzoek.

MRI-scan icon
Bodyscan
Excellent

Vijf gerichte MRI-scans van je schedel & hersenen, halsvaten, borstkas (thorax), bovenbuik en onderbuik. Daarnaast wordt je hart uitgebreid onderzocht tijdens een uitgebreid cardiologisch onderzoek en wordt je bloed en urine onderzocht door middel van een laboratoriumonderzoek. Ook wordt je huid uitgebreid onderzocht tijdens een dermatologisch onderzoek (huidonderzoek).

 
In 6 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Dit is waarom klanten voor ons kiezen.
 
'Het concept van Prescan is ideaal voor mij. Ik kan er zonder klachten of verdenkingen terecht en krijg direct de horen of er iets gaande is.'
- Gerard Donkers
9.3 is het gemiddelde cijfer waarmee onze klanten ons beoordelen.
Wij helpen je graag verder.