Onderzoeken

MRI-scan onderbuik

In 30 minuten inzicht in je onderbuikorganen.

Home Onderzoeken MRI-scan Onderbuik

Wat wordt er onderzocht tijdens een MRI-scan van de onderbuik?

Een MRI-scan van je onderbuik brengt de prostaat (man), baarmoeder & eierstokken (vrouw) en blaas in beeld. Door middel van een groot magnetisch veld worden de organen laag voor laag geanalyseerd.

MRI-scan onderbuik

Een MRI-scan van je onderbuik kan afwijkingen aan deze organen opsporen of juist uitsluiten. Meestal wordt de pijn veroorzaakt vanuit de darmen, prostaat, blaas of baarmoeder. Dit kan gepaard gaan met klachten van gynaecologische aard (baarmoeder, eierstokken), prostaat- en erectieproblemen, pijn tijdens het plassen of bloed in de urine. Langdurige klachten in de onderbuik kunnen wijzen op verschillende aandoeningen, bijvoorbeeld een cyste, tumor of ontsteking.

MRI staat voor Magnetic Resonance Imaging. Een MRI-scan maakt het mogelijk om beelden te maken van de binnenkant van je lichaam. Door middel van een grote magneet en radiogolven krijgt de MRI-scanner signalen van het lichaam die door een computer omgezet worden in beelden.

De volgende klachten kunnen een reden zijn om een MRI-scan van de onderbuik te ondergaan:

Buikklachten

Inhoud & prijs

MRI-scan Onderbuik

Gericht onderzoek naar
 • Afwijkingen aan de onderbuikorganen: blaas, baarmoeder, prostaat en eierstokken
 • Tijdsduur onderzoek
  Tijdsduur onderzoek
  30 min
 • Zelfde dag uitslag?
  Zelfde dag uitslag?
  Ja
€490,- *
* Excl. €35,- intakekosten.
Afspraak maken
Meer informatie? Bel 074 255 9 255 of WhatsApp ons
In 5 stappen volledig inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Dit is waarom klanten voor ons kiezen.
 
'Vanaf het moment van binnenkomst tot het weer weggaan, professioneel en vriendelijk begeleidt. Duidelijke uitleg van alle uitslagen. De verwachtingen zijn uitgekomen, ongeacht de uitslag.'
- B. van der Meijden
9.3 is het gemiddelde cijfer waarmee onze klanten ons beoordelen.
Wij helpen je graag verder.