Chronische rugpijn

Chronische rugpijn is pijn die langer duurt dan drie maanden. Of het nu gaat om chronische lage rugpijn of chronische rugpijn in het midden van uw rug, het heeft veel impact: u kunt wellicht niet werken, ook thuis kunt u niet doen wat u zou willen doen en vaak moet u uw sociale leven op een laag pitje zetten. Dat maakt chronische rugpijn zo ernstig. 

De oorzaak van chronische rugpijn

Blijven rugpijnklachten langer dan enkele weken aanhouden, dan is het verstandig contact op te nemen met uw huisarts. Het kan zijn dat u meer of anders zou moeten bewegen of dat door de stress die chronische rugpijn kan geven er sprake is van overmatig spiergebruik. Maar ook slijtage of zelfs een tumor kan de oorzaak zijn. 

Het nut van een MRI scan

Helaas lopen mensen vaak langer door dan nodig is met chronische (lage) rugpijn. Slijtage van een tussenwervelschijf blijkt de laatste jaren steeds vaker de oorzaak van chronische rugpijn. Dat kan met een MRI scan van de rug goed vastgesteld worden. Ook een tumor of hernia is goed te zien. Een MRI scan geeft snel opheldering.

Er zijn veel mensen met versleten tussenwervels of een hernia zonder dat ze het weten en zonder pijnklachten. Als uit de MRI scan blijkt dat u een hernia heeft, dan hoeven uw chronische rugklachten daar niet vandaan te komen. Toch is een MRI scan nuttig bij chronische rugpijn. Een scan geeft de feiten weer en kan bepaalde oorzaken uitsluiten. Op basis daarvan kan uw arts een behandelplan opstellen. 

Meer over informatie over MRI scan rug van Prescan » 

Contact opnemen

Heeft u een vraag over chronische rugpijn of de oorzaak hiervan? Neem dan vrijblijvend contact op met het team van Prescan of stel direct uw vraag aan het medische team van Prescan.

 

 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk jezelf goed te laten voorlichten over preventief medisch onderzoek, zoals de Total Body Scan. Weten wat de beperkingen, of de voor- en nadelen zijn van bepaalde onderzoeks- methodes voorkomt een verkeerde verwachting.

Vragen?