MRI-scan knie

Pijn of klachten in de knie kunnen verschillende oorzaken hebben. De klachten van de knie kunnen ontstaan door een harde klap tegen de knie, een verrekking, verdraaiing van de knie of een plotselinge beweging waarbij de knie te zwaar wordt belast. Knieklachten kunnen u beperken in het dagelijks functioneren. Bij chronische of acute knieklachten is het aan te raden een MRI-scan van de knie te laten maken. Dit onderzoek kan duidelijkheid geven over knieklachten zoals kniepijn bij buigen of in ruststand maar ook bij pijn in de knieholte.

Uitslag MRI-scan knie

Als u een MRI-scan van de knie wilt ondergaan kunt u vaak binnen een dag terecht voor de scan. De scan zelf zal ongeveer 20 minuten in beslag nemen.

Tijdens het maken van een MRI-scan kunnen onderstaande onderdelen in kaart worden gebracht en worden beoordeeld:

 • Kniegewricht
 • Knieschijf
 • Kniebanden
 • Slijtage (artrose)
 • Eventuele ontstekingen

Direct na het onderzoek zal de uitslag met u besproken worden, samen met de radioloog die de beelden heeft beoordeeld. In dit gesprek worden de resultaten van de scan besproken en eventuele vervolgonderzoeken. De gemaakte beelden van de MRI-scan van de knie worden tevens verzameld op een cd-rom, die u mee kunt nemen naar huis.

Kosten MRI-scan knie

De kosten van een MRI-scan van de knie zijn € 440,-.
In sommige gevallen kan dit vergoed worden door uw zorgverzekeraar. Controleer dit, bij twijfel, bij uw zorgverzekeraar!

Klinieken waar MRI-scan knie kan worden uitgevoerd:

 • Medisch centrum Baarn
 • Medisch centrum Den Bosch
 • Medisch centrum Schiedam
 • Mathias Spital - Rheine (25 minuten over de grens)
 • Marienhospital - Bottrop (35 minuten over de grens)
 • Radprax - Düsseldorf (35 minuten over de grens)
 • Ärztehaus II am St. Agnes Hospital – Bocholt (20 minuten over de grens)

 

Vrijblijvend advies over een MRI-scan voor de knie

Heeft u knieklachten en wilt u weten wat Prescan voor u kan betekenen? Het is mogelijk om vrijblijvend advies te krijgen over de onderzoeksmogelijkheden van Prescan. Een van onze medisch onderlegde onderzoekcoördinatoren zal u uitgebreid adviseren. Dit advies is geheel vrijblijvend. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 074 255 9 255.

Wilt u advies over een van de andere MRI-scans, of heeft u naast knieklachten ook andere klachten? Bekijk hier alle MRI-scans van Prescan»

Direct een afspraak maken voor een MRI-scan knie

Wilt u direct een afspraak maken voor het maken van een MRI knie? Door onderstaand formulier in te vullen zal een van onze verpleegkundige onderzoekscoördinatoren contact met u opnemen om direct het onderzoek te bespreken en in te plannen. Tevens kunt u ook alle overige vragen bespreken.

 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk jezelf goed te laten voorlichten over preventief medisch onderzoek, zoals de Total Body Scan. Weten wat de beperkingen, of de voor- en nadelen zijn van bepaalde onderzoeks- methodes voorkomt een verkeerde verwachting.

Vragen?

Wall of Fame

De afgelopen 13 jaar hebben we tientallen bekende Nederlands en internationale sterren mogen ontvangen in onze klinieken. We zijn er trots op dat deze bijzondere mensen ambassadeurs zijn.

Nancy Evers
Nancy Evers
Yvonne Loef
Yvonne Loef

The Feedback Company

9,3
Bekijk alle 1881 beoordelingen
Een recente beoordeling:

“Je kunt snel terecht. Uiterst tevreden. Vriendelijk. Ze denken met je mee.”

Dhr. M. Wijnmaalen

19 april 2019
Yvonne Loef

"Ik maakte me niet echt zorgen. Toch had ik al een jaar lang wat last van hyperventilatie."

Yvonne Loef

Gastenboek

Sinds de oprichting van Prescan hebben wij al duizenden tevreden cliënten mogen ontvangen. Al deze cliënten bieden ons een schat aan informatie, door de ervaringen die zij met ons deelden.

Niet alleen kunnen wij met deze ervaringen onze dienstverlening steeds verder verbeteren, ook geeft het jou een beeld van wie we zijn en wat we doen. Bijzondere, mooie én eerlijke verhalen.

In ons Gastenboek staan veel verhalen van cliënten. Soms alleen een e-mail die we ontvingen, soms bijzondere verhalen die we mochten filmen of reacties geschreven in ons fysieke gastenboek in de klinieken.

Bekijk gastenboek
ISO9001

Het ISO9001 certificaat is iets waar we trots op zijn. Het waarborgt de kwaliteit van onze dienstverlening. Hierdoor weet je als cliënt dat je bij ons in goede handen bent.

ZKN

Het ZKN (Zelfstandige Klinieken Nederland) keurmerk staat voor medische zorg van hoge kwaliteit, persoonlijke zorg en korte wachttijden. Prescan is al sinds 2010 trotse bezitter van het ZKN keurmerk.

Onze ISO- en ZKN-certificering is van toepassing op de locaties Baarn en het hoofdkantoor in Hengelo.
De overige Nederlandse klinieken waar Prescan mee samenwerkt zijn zelfstandig gecertificeerd.
ZKN is een landelijke certificering. De klinieken in Duitsland worden lokaal gevisiteerd, hebben eigen certificeringen en voldoen aan de strengste eisen en kwaliteitsstandaarden.