Rugpijn midden

Rugpijn midden in de rug kan verschillende oorzaken hebben. Relatief onschuldige oorzaken als spierknopen en overbelaste spieren kunnen de reden zijn voor rugpijn midden in de rug, maar ook ernstiger oorzaken als ontsteking van een wervel of tussenwervelschijf, degeneratie (achteruitgang) van een tussenwervelschijf of een tumor. 

Wanneer is het ernstig?

Rugpijn midden in de rug die veroorzaakt wordt door overbelasting van de spieren of door spierknopen gaat meestal vanzelf - of met gerichte fysiotherapie - weer over. Blijft de rugpijn midden in de rug langer aanhouden dan een paar weken, of is deze ondraaglijk vanaf het begin, dan is er reden om verder te kijken.

Het nut van een gerichte MRI scan

Bij langer aanhoudende rugpijn midden in de rug kan een MRI scan nuttig zijn. Tijdens de scan worden door middel van magnetische resonantie honderden ’beelden gemaakt van de binnenzijde van uw rug. Een tumor kan op die manier goed opgespoord worden en hetzelfde geldt voor degeneratie van een tussenwervelschijf. Een MRI-scan is een goed uitgangspunt voor een behandelplan van rugpijn midden in de rug. 

Wat kan Prescan voor u doen?

Prescan ® houdt zich bezig met preventief onderzoek door middel van onder andere lichaamscans. Ook een MRI-scan bij rugpijn midden in de rug behoort tot de mogelijkheden. Wij zijn een particuliere organisatie en u kunt bij ons terecht met en zonder verwijsbrief van uw eigen arts. Prescan ® kent geen wachtlijsten en de uitslag van de MRI-scan krijgt u direct na het onderzoek. Dat scheelt tijd en onzekerheid. Meer over de MRI scans van Prescan

Lees verder over een MRI scan van de rug

 

Wall of Fame

De afgelopen 13 jaar hebben we tientallen bekende Nederlands en internationale sterren mogen ontvangen in onze klinieken. We zijn er trots op dat deze bijzondere mensen ambassadeurs zijn.

Nancy Evers
Nancy Evers
Yvonne Loef
Yvonne Loef

The Feedback Company

9,3
Bekijk alle 1881 beoordelingen
Een recente beoordeling:

“Je kunt snel terecht. Uiterst tevreden. Vriendelijk. Ze denken met je mee.”

Dhr. M. Wijnmaalen

19 april 2019
Yvonne Loef

"Ik maakte me niet echt zorgen. Toch had ik al een jaar lang wat last van hyperventilatie."

Yvonne Loef

Gastenboek

Sinds de oprichting van Prescan hebben wij al duizenden tevreden cliënten mogen ontvangen. Al deze cliënten bieden ons een schat aan informatie, door de ervaringen die zij met ons deelden.

Niet alleen kunnen wij met deze ervaringen onze dienstverlening steeds verder verbeteren, ook geeft het jou een beeld van wie we zijn en wat we doen. Bijzondere, mooie én eerlijke verhalen.

In ons Gastenboek staan veel verhalen van cliënten. Soms alleen een e-mail die we ontvingen, soms bijzondere verhalen die we mochten filmen of reacties geschreven in ons fysieke gastenboek in de klinieken.

Bekijk gastenboek
ISO9001

Het ISO9001 certificaat is iets waar we trots op zijn. Het waarborgt de kwaliteit van onze dienstverlening. Hierdoor weet je als cliënt dat je bij ons in goede handen bent.

ZKN

Het ZKN (Zelfstandige Klinieken Nederland) keurmerk staat voor medische zorg van hoge kwaliteit, persoonlijke zorg en korte wachttijden. Prescan is al sinds 2010 trotse bezitter van het ZKN keurmerk.

Onze ISO- en ZKN-certificering is van toepassing op de locaties Baarn en het hoofdkantoor in Hengelo.
De overige Nederlandse klinieken waar Prescan mee samenwerkt zijn zelfstandig gecertificeerd.
ZKN is een landelijke certificering. De klinieken in Duitsland worden lokaal gevisiteerd, hebben eigen certificeringen en voldoen aan de strengste eisen en kwaliteitsstandaarden.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk jezelf goed te laten voorlichten over preventief medisch onderzoek, zoals de Total Body Scan. Weten wat de beperkingen, of de voor- en nadelen zijn van bepaalde onderzoeks- methodes voorkomt een verkeerde verwachting.

Vragen?