Home Veelgestelde vragen Word ik nuchter in de kliniek verwacht?

Word ik nuchter in de kliniek verwacht?

Nee, wanneer er sprake is van een laboratoriumonderzoek (bloed en urine) word je niet nuchter in de kliniek verwacht. Je mag tot vlak voor het onderzoek nog een lichte maaltijd nuttigen. Dit betekent één boterham, cracker of beschuit, met mager of zoet beleg. Let op voor verschillende onderzoeken hebben wij verschillende adviezen.

Voor een MRI onderzoek is belangrijk om 24 uur van tevoren geen voedsel te nuttigen zoals bonen(en familie hiervan), koolsoorten, uien, koolzuurhoudende dranken, omdat te veel gas in de darmen en te veel beweging van de darmen het beoordelen van de buikorganen negatief kan beïnvloeden. Ook wordt afgeraden om een paar dagen voor een MRI onderzoek wild te eten omdat dit hagel kan bevatten, die storing veroorzaakt op de MRI beelden, waardoor deze minder goed beoordeeld kunnen worden.

Wanneer je een darmonderzoek ondergaat is het belangrijk dat jouw dikke darm voor het onderzoek leeg en schoon is, dit is noodzakelijk om een optimaal zicht te hebben tijdens deze inwendige inspectie. De dag voor het onderzoek zul je een laxeermiddel moeten innemen om er zeker van te zijn dat de darmen schoon zijn. Wij geven jou de juiste instructies.

Indien je een maagonderzoek ondergaat wordt je wel geheel nuchter in de kliniek verwacht. Dit houdt in dat je minstens zes uur voor de afgesproken onderzoekstijd niets meer mag eten en minimaal twee uur van tevoren niets meer mag drinken.

Wij helpen je graag verder.