Home Veelgestelde vragen Word ik nuchter in de kliniek verwacht?

Word ik nuchter in de kliniek verwacht?

Wanneer er sprake is van een laboratoriumonderzoek (bloed en urine) wordt je nuchter in de kliniek verwacht. Dit houdt in dat je de dag voorafgaand aan de onderzoeken tot 21:00 mag eten en daarna enkel water of thee zonder toevoegingen mag drinken. Indien u de afspraak na 12:00 uur in de middag heeft is het toegestaan ’s ochtends licht te ontbijten. Bijvoorbeeld een witte boterham (zonder boter) met lichte vleeswaren. Tussen dit lichte ontbijt en de onderzoeken dient minimaal 4 uur tijdsverschil te zitten.

Het drinken van koffie wordt afgeraden. Voor alcohol geldt dat één of twee glazen tijdens de avond voorafgaand aan het onderzoek geen probleem is. Een grotere hoeveelheid alcohol zorgt echter voor verhoogde leverwaarden in het bloed. Hierdoor kan het bloedonderzoek niet representatief zijn. Het meest wenselijk is 24 uur voor het onderzoek helemaal geen alcohol te nuttigen.

Wanneer je een darmonderzoek ondergaat is het belangrijk dat uw dikke darm voor het onderzoek leeg en schoon is, dit is noodzakelijk om een optimaal zicht te hebben tijdens deze inwendige inspectie. De dag voor het onderzoek zul je een laxeermidden (MOVIPREP® zie handleiding hier) moeten innemen om er zeker van te zijn dat de darmen schoon zijn.

Wanneer je een Maagonderzoek ondergaat wordt je geheel nuchter in de kliniek verwacht. Dit houdt in dat je minstens zes uur voor de afgesproken onderzoekstijd niets meer mag eten en minimaal twee uur van tevoren niets meer mag drinken.

Indien je een cardiologisch onderzoek ondergaat, wordt aangeraden zuinig te zijn met het drinken van koffie. Koffie heeft namelijk invloed op de hartactie, maar één kopje is geen probleem.

Wij helpen je graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma. t/m vr. van 8:00 tot 20:00
Ik wil graag iemand spreken Ma. t/m vr. van 8:00 tot 20:00