Gerichte onderzoeken

Heb je ergens klachten, of wil je een specifiek deel van je lichaam laten onderzoeken?

Een gericht onderzoek, afgestemd op jouw wensen

Heb je ergens pijn of andere (langdurige) klachten? Kom je niet verder bij je huisarts? Bij Prescan kun je terecht voor een onderzoek op maat. Zo weet je waar je aan toe bent, met én zonder verwijzing. En meestal krijg je de uitslag direct dezelfde dag.

Hieronder zie je een overzicht van de verschillende regio’s van het lichaam en organen waar we onderzoek naar kunnen doen. Maak een keuze en bekijk vervolgens welke onderzoeken op dit gebied of deze organen van toepassing zijn.

Waar bevindt zich je klacht of waar wil je een onderzoek laten doen?

1 Kies een regio
Gewrichten
Gewrichten

Deze onderzoeken geven inzicht in schouder, elleboog, hand, pols, knie, voet of enkelklachten.

2 Kies een onderzoek

Geeft meer duidelijkheid over de oorzaak van klachten als regelmatig terugkerende hoofdpijn (clusterhoofdpijn of spanningshoofdpijn). Ook krijg je meer inzicht in de situatie van je schedel en hersenen.

Bekijken
€ 490,-

Geeft inzicht in de oorzaak van bepaalde klachten als een zere nek (pijn in de nek en hals) en schouderklachten. Er wordt gekeken naar nekwervels, nekhernia, slijtage/artrose of bewegingsbeperkingen.

Bekijken
€ 490,-

Een MRI-scan van de halsvaten geeft inzicht in de bloedtoevoer naar de hersenen.

Bekijken
€ 490,-

Een MRI-scan van de longen kan uitkomst bieden bij klachten als langdurig hoesten, benauwdheid, kortademigheid of bij familiaire risico’s op het gebied van longziektes. Ook voor mensen die veel roken en/of jarenlang hebben gerookt. In sommige gevallen kan er als alternatief worden gekozen voor een CT-scan van de longen.

Bekijken
€ 490,-

Langdurige buikpijn kan wijzen op verschillende aandoeningen, bijvoorbeeld de aanwezigheid van bacteriën of parasieten, ontstekingen of in enkele gevallen een tumor. De MRI scan maakt beelden van nieren, alvleesklier (pancreas), milt, lever, galblaas en aorta.

Bekijken
€ 490,-

Lage buikpijn of pijn in de onderbuik gaat vaak gepaard met klachten van gynaecologische aard (baarmoeder, eierstokken), prostaat- en erectieproblemen, pijn tijdens het plassen of bloed in de urine. Er worden bij een MRI scan beelden gemaakt van baarmoeder, eierstokken, prostaat en/of blaas.

Bekijken
€ 490,-

Bij langdurige rugklachten zoals spit, pijn tussen de schouderbladen, lage rugpijn, hoge rugpijn en uitstraling naar de benen. De oorzaak kan een scheve wervel zijn, slijtage of een rughernia. De MRI scan maakt beelden van nekwervels, middenrug, onderrug en de complete wervelkolom.

Bekijken
vanaf € 490,-

Knieklachten kunnen verschillende oorzaken hebben, die je snel een MRI scan zijn op te sporen. Er worden beelden gemaakt van kniegewricht, knieschijf, kniebanden, slijtage/artrose en mogelijke ontstekingen.

Bekijken
€ 490,-

Pijn in de voet of enkel kan een gevolg van zijn verstuiking, fractuur of ontsteking. Met een MRI-scan krijg je snel meer inzicht in de aard van blessure: gescheurde enkelbanden, botbreuken, slijtage/artrose en/of vocht in de voet.

Bekijken
€ 490,-

Heupklachten kunnen te maken hebben met een slijmbeursontsteking, overbelasting van de heupspieren, gewrichtspijn of slijtage aan het heupgewricht. Er worden bij een MRI scan beelden gemaakt van heupgewricht, slijtage/artrose en overige botafwijkingen.

Bekijken
€ 490,-

Veel mensen hebben last van bekkenpijn, veroorzaakt door bekkeninstabiliteit, slijtage of andere afwijkingen zoals tumoren. Een MRI scan geeft meer inzicht in de oorzaak van deze klachten door beelden te maken van bekken, eventuele botbreuken, zwellingen/kneuzingen en gewrichtsproblemen.

Bekijken
€ 490,-

Schouderpijn, schouderontsteking, pijnlijke schouders of zelfs een slijmbeursontsteking aan de schouder? Een MRI scan legt de oorzaak van dit soort klachten bloot, bijvoorbeeld slijtage/artrose of een ontsteking.

Bekijken
€ 490,-

Een maagonderzoek van Prescan kan je duidelijkheid geven over maag- en slokdarmklachten, zoals pijn in de bovenbuik, misselijkheid of gebrek aan eetlust. De gebruikte methode is een gastroscopie.

Bekijken
vanaf € 420,-

Het preventieve darmonderzoek van Prescan bestaat uit een coloscopie. Dit is een onderzoek van de dikke darm.

Bekijken
vanaf € 420,-

Ons cardiologisch onderzoek laat zien hoe je hart functioneert. We gebruiken diverse moderne technieken, zoals een ECG, echo of een longfunctietest.

Bekijken
€ 395,-

Een borstonderzoek kan vroegtijdige aanwezigheid van eventuele tumoren ontdekken maar bijvoorbeeld ook borstimplantaten controleren.

Bekijken
Vanaf €275,-

Een huidonderzoek of huidscreening van Prescan geeft inzicht in de gezondheid van je huid. Je huid wordt van top tot teen met de Fotofinder Handyscope onderzocht.

Bekijken
€ 195,-

Een uitgebreid onderzoek van je bloed, urine en ontlasting.

Bekijken
€ 240,-

Het meest uitgebreide hartonderzoek, het Cardio Plus Programma laat zien hoe je hart en vaten functioneren. We gebruiken diverse moderne technieken, zoals een ECG, echo, IMT-meting en een longfunctietest.

Bekijken
€ 590,-

Met een CT-scan van het hart krijg je inzicht in het risico op een hartinfarct. Tijdens de CT-scan wordt het hart laagje voor laagje in kaart gebracht

Bekijken
€ 349,-

Bij de IMT-meting wordt de vaatkwaliteit gemeten door middel van een echo van de halsslagaders. Door dit vast te stellen wordt duidelijk of de vaatwanddikte in orde is en of er sprake is van vernauwingen.

Bekijken
€ 100,-

Op zoek naar een laboratoriumonderzoek?

Laat je bloed, urine of ontlasting onderzoeken.

We bieden een breed scala aan laboratoriumonderzoeken. Denk aan een uitgebreid onderzoek van je bloed, urine en ontlasting op 47 belangrijke punten, zoals vitaminen, hormonen en cholestrol. Naast gerichte laboratoriumonderzoeken zoals de Lyme-test, hebben we diverse ontlastingsthuistesten, waarmee bijvoorbeeld allergiëen of PDS (Prikkelbaar Darm Syndroom) kunnen vaststellen.

Bekijk alle laboratoriumonderzoeken

Welk onderzoek past bij mij?

We helpen je graag bij het kiezen van het juiste onderzoek. Je kan onze onderzoekscoördinatie bereiken op 074 255 9 255, of vul het formulier in. Er wordt gebruikelijk binnen een werkdag contact met je opgenomen.


Wist je dat we met een Total Body Scan het gehele lichaam kunnen onderzoeken?

  Lees meer over de Total Body Scan

 

Check je symptomen.

Heb je klachten en weet je niet zeker waar in je lichaam deze klacht zich bevindt? Bekijk dan onze symptomenbibliotheek. Hier vind je informatie over allerlei verschillende symptomen, aandoeningen en onderzoeken.

Kijk en vergelijk jouw symptomen of lees meer over onderzoeken die je klachten kunnen wegnemen.

Symptomen bibliotheek