Home Kennisbank Borst

Borst

Twee jaar voordat een vrouw gaat menstrueren beginnen de borsten te groeien. De borsten groeien door tot ongeveer het 35ste levensjaar. Een borst bestaat uit: klierweefsel, bindweefsel, bloed, lymfevocht, zenuwen en vetweefsel.

Er kunnen vervelende klachten bij de borst ontstaan. Denk daarbij aan stekende pijn en gevoelige borsten, maar ook huiduitslag, intrekking en afscheiding. Wanneer je langdurig borstklachten ervaart is het verstandig om dit verder te laten onderzoeken.

Borstklachten
Wanneer je last hebt van de volgende klachten is het verstandig om naar de huisarts te gaan.
  • Je hebt een rode, vlekkerige huiduitslag op je borst
  • Je voelt onregelmatigheden die je eerder niet voelde
  • Je tepels zijn veranderd, zoals intrekking of afscheiding
  • Onder je oksel of in je borst voel je een ongewone zwelling of knobbel
  • Er zitten plooien of kuiltjes in de huid van je borst die er eerder niet zaten
Meer informatie
Verschijnselen borstkanker

Van elke 8 vrouwen krijgt er 1 borstkanker. Dat zijn cijfers om bij stil te staan. Er zijn een aantal verschijnselen die op borstkanker…

Borstkanker

Van elke 8 vrouwen krijgt er 1 borstkanker. Dat zijn cijfers om bij stil te staan. Er zijn een aantal verschijnselen die op borstkanker…

Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan
Hoofd

Een MRI-scan hoofd (schedel en hersenen) kan duidelijkheid geven over de oorzaak van hoofd gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

MRI-scan
Bovenbuik

Een MRI-scan van je bovenbuik brengt de bovenbuikorganen in beeld en kan afwijkingen aan deze organen opsporen of juist uitsluiten.

MRI-scan
Rug (gehele wervelkolom)

Een MRI-scan van je rug kan duidelijkheid geven over de oorzaak van rug gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

In 5 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Wij helpen je graag verder.