'Een bodyscan geeft mij zekerheid en rust.'

24 januari 2022 leestijd 3 minuten

Iedere dag is Annemiek Hempen (52) actief bezig. Van pilates thuis of in de sportschool tot een stevige wandeling met de hond op de hei; gezondheid en bewegen is voor haar een belangrijk thema.

'Dankzij mijn werk kon ik jarenlang naar de meest uiteenlopende plaatsen op de wereld vliegen. Dat zijn telkens hele mooie ervaringen waar ik heel dankbaar voor ben. Tegelijkertijd gaat het werk voor een vliegmaatschappij vaak gepaard met een onregelmatige levensstijl. Daardoor ervaarde ik verschillende, vage of niet makkelijk te duiden, klachten. Ik dacht dan bij mezelf: is dat oprecht iets verkeerds wat ik voel, of ben ik gewoon heel erg moe? Iets meer zekerheid daarin zou dan ook enorm fijn zijn. Dat neemt een hoop zorgen weg.

Mijn werk gaat gepaard met een onregelmatige levensstijl.
Annemiek Hempen

Actie ondernemen

Met al die vragen die bleven rondstromen in mijn hoofd, ben ik op onderzoek uitgegaan op het internet. Het gaat immers om je eigen gezondheid en daar wil je, waar het kan, verzekerd van zijn. Zodoende kwam ik bij de website van Prescan terecht en na het lezen van alle informatie besloot ik een afspraak te maken. Inmiddels is dat alweer ruim 13 jaar geleden. Destijds waren er nog geen klinieken in Nederland beschikbaar, dus ben ik naar Duitsland gegaan voor een bodyscan. Dat verliep allemaal aangenaam en zonder problemen, wat direct ook de drempel voor de volgende bodyscan verlaagde. Want nadat je het één keer hebt gedaan, weet je vervolgens wat je te wachten staat.

Straks vinden ze nog eens iets.
Annemiek Hempen

Nadat mijn eerste scan was afgelopen, hoopte ik dat er tijdens het bespreken van de resultaten geen eigenaardigheden aan het licht kwamen. Dat hoopt niemand natuurlijk. Echter, hoe gezond je ook mag leven, je weet nooit precies hoe je lichaam ervoor staat zonder een preventief medisch onderzoek. Gelukkig bleek er niets aan de hand te zijn en zagen de resultaten er goed uit. Een hele opluchting om te horen dat je lichaam op dat moment in orde is. Ook de bodyscans die ik in de jaren daarna heb laten uitvoeren, zijn prima verlopen en lieten geen afwijkende uitkomsten zien. Mijn actieve levensstijl draagt bij aan mijn algemene gezondheid, daar ben ik heel trots op. Daarnaast heeft Prescan tegenwoordig een kliniek in Baarn, wat qua locatie ideaal is voor mij.

Verdeelde meningen

Vanuit mijn omgeving wordt er heel wisselend gereageerd op de bodyscans die ik heb laten uitvoeren bij Prescan. Veel van mijn collega’s reageren enthousiast en willen bijvoorbeeld graag eenzelfde onderzoek inplannen om meer inzicht te krijgen in de status van hun eigen lichaam. Maar er zijn ook mensen die zich sterk afvragen waarom ik voor de bodyscans heb gekozen. ‘Waarom wil je dat weten?’, vragen ze dan. ‘Straks vinden ze nog eens iets’, klinkt het dan. En dat klopt inderdaad. Het is ook hartstikke eng als de specialisten daadwerkelijk iets vinden wat vervolgonderzoek behoeft. Toch moet je je dan bedenken dat er waarschijnlijk een hoop problemen voorkomen kunnen worden. Door er op tijd bij te zijn, kun je immers nog reageren en bijsturen.

Een bodyscan geeft mij zekerheid en rust.
Annemiek Hempen

Het is dan ook niet vreemd dat ik iedereen een bodyscan kan aanraden. Het geeft zekerheid, rust en het kan antwoord geven op vragen die al langer door je hoofd spoken. Ten slotte heb je maar één lichaam gekregen en daar moet je het mee doen. Wel is het belangrijk om goed te kijken welke onderzoeken en delen van het lichaam worden meegenomen bij de specifieke scans. Het uitgebreid cardiologisch onderzoek welke ik heb laten uitvoeren bevat bijvoorbeeld geen BNP-test om bepaalde hartfalen te ontdekken. Als je daarvan op de hoogte bent, kun je een gerichte en juiste keuze maken ten behoeve van je eigen gezondheid.'

Wij helpen je graag verder.

Mis geen nieuws meer

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, aanbiedingen en meer.