Menopauze consult

Een uitgebreid menopauze consult, inclusief
botdichtheidsmeting en bloedonderzoek

Menopauze consult


Weg met die overgangsklachten!

Vanaf een jaar of 40 kunnen vrouwen in de overgang terecht komen. Door hormonale schommelingen in de overgang kunnen verschillende klachten ontstaan, zoals opvliegers, stemmingswisselingen, vermoeidheid, verminderde sexualiteit en uiteenlopende lichamelijke klachten met alle gevolgen van dien.
Ook neemt de botdichtheid met de jaren af en kan er osteoporose ontstaan. En dat terwijl we tegenwoordig veel kunnen doen om deze klachten tot een minimum te beperken.
Om vrouwen in de overgang te helpen is Menopauze consult (inclusief botdichtheidsmeting en hormoonprofiel) in het leven geroepen. Het consult is er voor iedereen die hulp nodig heeft (bij klachten) tijdens de overgang.

Wat kunt u verwachten tijdens dit consult?

Indien gewenst, wordt er voorafgaand aan uw consult met gynaecoloog Henk Franke een botdichtheidonderzoek (osteoporose meting) afgenomen. Dit onderzoek geeft een gedetailleerd verslag van uw botdichtheid en uw vetverdeling in uw lichaam. Tevens nemen wij bloed bij u af om specifieke bloedwaarden, zoals hormonen te bepalen en vult u een vragenlijst in. De gynaecoloog zal tijdens het gesprek dat hij met u voert de vragenlijst en resultaten van het onderzoek doornemen en een eventueel behandeladvies geven. Dit advies kan bijvoorbeeld bestaan uit specifiek voedingsadvies of de arts kan hormoonsuppletie voorschrijven. Hij zal u volgen om zeker te zijn dat het maximale resultaat bereikt wordt.

Door wie?

Het consult wordt begeleid door gynaecoloog Henk Franke. Hij is een expert op het gebied van osteoporose, menopauze, premenstrueel syndroom (PMS) en premenstrueel dysforie stoornis (PMDD). 
Na zijn promotie heeft Henk Franke gewerkt als gynaecoloog in het Stadziekenhuis in Kampen en Medisch Spectrum Twente. Hij is jaren voorzitter geweest van de Dutch Menopause Society. Tegenwoordig werkt hij als zelfstandig consultant en gynaecoloog. Franke heeft tal van wetenschappelijke publicaties (mede) op zijn naam staan, met name op het gebied van menopauze, osteoporose, hormoonbehandelingen en de relatie tussen hormoontherapie en borstkanker. 

 

 

Menopauze consult, vanaf € 210,-*

* exclusief € 35,- intake-kosten

Een afspraak maken of meer informatie over een menopauze consult?

Afspraak maken

Bel of WhatsApp vrijblijvend één van onze medisch specialisten op:
Stuur een WhatsApp
074 - 255 9 255

Wat is er bij dit consult inbegrepen?

 • Bloedafname osteoporose/menopauze profiel (bepaling van Calcium, vitamine D3, FSH en oestradiol)
 • Botdichtheidsmeting en vetmeting
 • Een consult van een half uur met gynaecoloog Henk Franke
 • Doornemen van een gevalideerde vragenlijst
 • Frax score bepaling (berekening kans op botbreuken)
 • Persoonlijk advies naar aanleiding van de botdichtheidsmeting
 • Advies over het voorkomen of beperken van osteoporose en/of menopauze klachten
 • Deskundige informatie over geschikte suppletie en/of hormoontherapie bij overgangsklachten en osteoporose
 • Per email verslag van consult en advies over wenselijkheid suppletie en/of hormoontherapie aan de hand van de bloeduitslagen van het laboratorium
 • Na 3 maanden telefonisch consult met gynaecoloog.

 

Aanvullende informatie over het Menopauze consult

Meer weten?

Voordat je een Menopauze consult boekt, kunnen we ons voorstellen dat je iets meer algemene informatie over ons wilt lezen. Wie zijn bijvoorbeeld onze medewerkers, of hoe kun je met ons contact opnemen? Hoe zit het met nazorg en onze cliëntenservice?

Bekijk alle Veelgestelde vragen

Op deze pagina

  Hulp nodig?

  Stuur een WhatsApp
  074 - 255 9 255

  Stel een vraag