Onderzoeken

Darmonderzoek

In 30 minuten inzicht in je darmen.

Home Onderzoeken Darmonderzoek

Wat wordt er onderzocht tijdens een darmonderzoek?

Het inwendig darmonderzoek (incl. roesje) wordt gedaan door middel van een endoscopie en onderzoekt de dikke darm, endeldarm en het laatste deel van de dunne darm.

Darmonderzoek

Een inwendig darmonderzoek (coloscopie) kan duidelijkheid geven over de oorzaak van darm gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

Door middel van een coloscopie kunnen afwijkingen in de darmwand en slijmvlies worden opgespoord. Denk aan vernauwingen, uitstulpingen, poliepen en tumoren in de dikke darm. Tijdens het darmonderzoek kan het voorkomen dat onze artsen direct poliepen verwijderen, of een biopt nemen. Dit zit niet inbegrepen bij het darmonderzoek, maar kan eventueel via de zorgverzekering worden gedeclareerd.

De coloscopie wordt uitgevoerd door middel van een endoscoop. Dit is een dunne, soepele slang met aan het uiteinde een kleine camera. De camera staat in verbinding met een monitor, waarmee de arts de binnenkant van de dikke darm, endeldarm en het laatste deel van de dunne darm kan bekijken.

Darmklachten

Inhoud & prijs

Darmonderzoek

Gericht onderzoek naar
 • Afwijkingen in de darmwand en slijmvlies
 • Poliepen
 • Tijdsduur onderzoek
  Tijdsduur onderzoek
  15 min.
 • Zelfde dag uitslag?
  Zelfde dag uitslag?
  Ja
€610,-
Afspraak maken
Meer informatie? Bel 074 255 9 255 of WhatsApp ons
 
In 5 stappen volledig inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Dit is waarom klanten voor ons kiezen.
 
‘Ik wil dat mijn lichaam op en top functioneert, een health check geeft grip op mijn gezondheid.’
- Arjan Jagt
9.3 is het gemiddelde cijfer waarmee onze klanten ons beoordelen.
Wij helpen je graag verder.