Onderzoeken

Darmonderzoek (coloscopie)

Een darmonderzoek geeft in 30 minuten inzicht in je darmen.

Home Onderzoeken Darmonderzoek (coloscopie)

Wat wordt er onderzocht en welke inzichten haal ik op?

Het inwendig darmonderzoek (coloscopie) wordt gedaan door middel van een endoscoop en onderzoekt de dikke darm en endeldarm.

Een inwendig darmonderzoek/coloscopie (inclusief roesje) kan duidelijkheid geven over de oorzaak van darm gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten. Darmonderzoek aanvragen kan bij Prescan zonder verwijzing.

Door middel van een darmonderzoek (coloscopie) kunnen afwijkingen in de darmwand en slijmvlies worden opgespoord. Denk aan vernauwingen, uitstulpingen en poliepen in de dikke darm. Tijdens het darmonderzoek kan het voorkomen dat onze artsen direct poliepen verwijderen, of een biopt nemen. Dit zit niet inbegrepen bij het darmonderzoek, maar kan eventueel via de zorgverzekering worden gedeclareerd.

Wanneer darmonderzoek?

Inhoud & prijs

Darmonderzoek (coloscopie)

Gericht onderzoek naar:
 • Afwijkingen in de darmwand en slijmvlies
 • Poliepen
 • Tijdsduur onderzoek
  Tijdsduur onderzoek
  15 min.
 • Zelfde dag uitslag?
  Zelfde dag uitslag?
  Ja
Meer informatie? Bel 074 255 9 255 of WhatsApp ons.

Hoe verloopt het onderzoek?

Het darmonderzoek (coloscopie) wordt uitgevoerd door middel van een endoscoop. Dit is een dunne, soepele slang met aan het uiteinde een kleine camera. De camera staat in verbinding met een monitor, waarmee de arts de binnenkant van de dikke darm en endeldarm kan bekijken. Roesje bij darmonderzoek is standaard inbegrepen.

Welke resultaten kan ik verwachten?

De darmonderzoek uitslag wordt na het onderzoek direct door de specialist met jou besproken. Zo weet je meteen waar je aan toe bent.

In sommige gevallen worden darmonderzoek poliepen direct verwijderd of wordt er een biopt genomen voor nader onderzoek. Dit zit niet bij de prijs van het darmonderzoek inbegrepen. Dit wordt tijdens de uitslag coloscopie besproken.

 

Meer artikelen over darmonderzoek

MRI-scan
Klinieken

Maag- en darmonderzoek

Darmflora onderzoek

Chronisch darmklachten onderzoek

Parasitiologie onderzoek

Is rood vlees ongezond?

In 6 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Dit is waarom klanten voor ons kiezen.
 
‘Preventief medisch onderzoek geeft mij inzicht in mijn gezondheid. Door mij regelmatig preventief te laten onderzoeken hoop ik gezond oud te worden.’
- Brigitte Baggliaca
9.3 is het gemiddelde cijfer waarmee onze klanten ons beoordelen.
Wij helpen je graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30
Ik wil graag iemand spreken Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30