Onderzoeken

Darmonderzoek

In 30 minuten inzicht in je darmen.

Home Onderzoeken Darmonderzoek

Wat wordt er onderzocht tijdens een darmonderzoek?

Het inwendig darmonderzoek (incl. roesje) wordt gedaan door middel van een endoscopie en onderzoekt de dikke darm, endeldarm en het laatste deel van de dunne darm.

Darmonderzoek

Een inwendig darmonderzoek (coloscopie) kan duidelijkheid geven over de oorzaak van darm gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

Door middel van een coloscopie kunnen afwijkingen in de darmwand en slijmvlies worden opgespoord. Denk aan vernauwingen, uitstulpingen, poliepen en tumoren in de dikke darm. Tijdens het darmonderzoek kan het voorkomen dat onze artsen direct poliepen verwijderen, of een biopt nemen. Dit brengt extra kosten met zich mee, welke eventueel via de zorgverzekering kunnen worden gedeclareerd.

De coloscopie wordt uitgevoerd door middel van een endoscoop. Dit is een dunne, soepele slang met aan het uiteinde een kleine camera. De camera staat in verbinding met een monitor, waarmee de arts de binnenkant van de dikke darm, endeldarm en het laatste deel van de dunne darm kan bekijken.

Darmklachten

Inhoud & prijs

Darmonderzoek

Gericht onderzoek naar
  • Afwijkingen in de darmwand en slijmvlies
  • Poliepen
  • Tijdsduur onderzoek
    15 min.
  • Zelfde dag uitslag?
    Ja
€420,- *
* Exclusief €59,- intakekosten.
Afspraak maken
Meer informatie? Bel 074 255 9 255 of WhatsApp ons.
In 5 stappen volledig inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Dit is waarom klanten voor ons kiezen.
 
‘Het is telkens weer een warm bad waar je terecht komt, in een sfeervolle omgeving. Goed eten en drinken en uiterst deskundig, lieve en behulpzame medewerkers. Het is mijn vijfde keer en ik zal het zeker blijven herhalen.’
- Gerda
9.3 is het gemiddelde cijfer waarmee onze klanten ons beoordelen.
Bekijk hier alle (1908) reviews
Feedback company
Wij helpen je graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma. t/m vr. van 8:00 tot 20:00
Ik wil graag iemand spreken Ma. t/m vr. van 8:00 tot 20:00