Onderzoeken

Maagonderzoek

In 20 minuten inzicht in je slokdarm, maag en twaalfvingerige darm.

Home Onderzoeken Maagonderzoek

Wat wordt er onderzocht tijdens een maagonderzoek?

Het inwendig maagonderzoek (kijkonderzoek) wordt gedaan door middel van een gastroscopie en onderzoekt de slokdarm, maag en twaalfvingerige darm.

Maagonderzoek

Een inwendig maagonderzoek (incl. roesje) kan inzicht geven in de oorzaak van maag gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten. Maagklachten komen vaak bij de slokdarm, maag of twaalfvingerige darm. vandaan. De oorzaak is meestal een irritatie, ontsteking, middenrifbreuk of een zweer.

Een gastroscopie wordt uitgevoerd door middel van een endoscoop. Dit is een dunne, soepele slang met aan het uiteinde een kleine camera. De camera staat in verbinding met een monitor, waarmee de arts de binnenkant van de slokdarm, maag en twaalfvingerige darm (het eerste deel van de dunne darm) kan bekijken.

Maagklachten

Inhoud & prijs

Maagonderzoek

Gericht onderzoek naar
 • Slokdarm
 • Maag
 • Twaalfvingerige darm
 • Tijdsduur onderzoek
  Tijdsduur onderzoek
  10 min.
 • Zelfde dag uitslag?
  Zelfde dag uitslag?
  Ja
€420,- *
* Excl. €35,- intakekosten.
Afspraak maken
Meer informatie? Bel 074 255 9 255 of WhatsApp ons
 
In 5 stappen volledig inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Dit is waarom klanten voor ons kiezen.
 
‘Een health check geeft mij grip op mijn gezondheid. Door mij regelmatig preventief te laten onderzoeken hoop ik gezond en gelukkig mijn kinderen te zien opgroeien.’
- Brigitte Baggliaca
9.3 is het gemiddelde cijfer waarmee onze klanten ons beoordelen.
Wij helpen je graag verder.