Onderzoeken

Maagonderzoek (gastroscopie)

In 20 minuten inzicht in je slokdarm, maag en twaalfvingerige darm.

Home Onderzoeken Maagonderzoek (gastroscopie)

Wat wordt er onderzocht tijdens een maagonderzoek?

Het inwendig maagonderzoek (gastroscopie) wordt gedaan door middel van een endoscoop/gastroscoop en onderzoekt de slokdarm, maag en twaalfvingerige darm.

Maagonderzoek

Een inwendig maag onderzoek/gastroscopie (inclusief roesje) kan inzicht geven in de oorzaak van maag gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten. Maagklachten komen vaak bij de slokdarm, maag of twaalfvingerige darm. vandaan. De oorzaak is meestal een irritatie, ontsteking, middenrifbreuk of een zweer.

Een gastroscopie (maag onderzoek) wordt uitgevoerd door middel van een gastroscoop/endoscoop. Dit is een dunne, soepele slang met aan het uiteinde een kleine camera. De camera staat in verbinding met een monitor, waarmee de arts de binnenkant van de slokdarm, maag en twaalfvingerige darm (het eerste deel van de dunne darm) kan bekijken.

Maagklachten

Inhoud & prijs

Maagonderzoek (gastroscopie)

Gericht onderzoek naar:
 • Slokdarm
 • Maag
 • Twaalfvingerige darm
 • Tijdsduur onderzoek
  Tijdsduur onderzoek
  10 min.
 • Zelfde dag uitslag?
  Zelfde dag uitslag?
  Ja
Meer informatie? Bel 074 255 9 255 of WhatsApp ons.

Hoe verloopt het onderzoek?

Het inwendig maagonderzoek (gastroscopie) wordt gedaan door middel van een gastroscoop en onderzoekt de slokdarm, maag en twaalfvingerige darm. Het onderzoek kan wat onaangename verschijnselen met zich meebrengen, zoals kokhalzen. Je krijgt hiervoor een rustgevend en slaapbevorderend middel middel, waardoor je minder hinder van het onderzoek ondervindt.

Welke resultaten kan ik verwachten?

De onderzoeksresultaten worden na het onderzoek direct door de specialist met jou besproken. Zo weet je meteen waar je aan toe bent.

 
In 6 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Dit is waarom klanten voor ons kiezen.
 
‘Ik wil dat mijn lichaam op en top functioneert, preventief medisch onderzoek geeft inzicht in mijn gezondheid.’
- Arjan Jagt
9.3 is het gemiddelde cijfer waarmee onze klanten ons beoordelen.
Wij helpen je graag verder.